Monday, 21 August 2017

baby baru

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...




New member of the family. kegunaan harian. perjalanan hari-hari dr LY - PP - LY - PS mmg memerlukan si kecil yg lasak dan jimat minyak. setakat ni ok lagi berhimpitan 6 beranak dalam si comel ni. kadang-kadang naik si besar, dan lebih kerap naik si kecil.

semoga dapat terus berbakti dan tak byk problem ye kecik!


Tuesday, 1 August 2017

Aidil Fitri 2017 ~ Part 3

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

walaupun dah berlalu sebulan lebih, saya tetap nak masukkan entry ni jugak. sbb bagi saya ni antara kenangan indah saya di hari raya lepas.

hari Khamis, raya ke 5, saya berkesempatan keluar jalan-jalan dengan anak-anak saudara saya di Penang. anak-anak dara ber 4 , kak long afifah, kak nik syaza, naja dan nadia. kesayangan sangat ni. anak2 saudara lain pun sayang jugak. hehehe

kak nik la kononnya nak food hunting, sambil2 nak cepatkan meter kereta baru kak long nak hantar servis, jd destinasi pertama kami ke astaka taman tun sardon, nak makan serabai yg famous sgt tu. saya beratoq setengah jam, serabai tu sedaplaa mkn panas2. tp kalau p next time saya tak beratoq dah kot. hehehe


yang paling tua jugak depa suh jd driver.


ketat keta kaklong.

gambaq kat astaka takdak dah delete kot. gambaq makanan ja.

destinasi ke dua, kami nak p kayuh basikal. tp hari nak hujan. tak sempat kayuh pun.

sempat singgah jetty lama.





layan budak-budak ni selfie.

disebabkan hujan lebat, kami pun tukaq plan. p tgk wayang lah.

nak tgk minion tp sold out. jd mehlaah tgk transformers.




lamaaaa betui tak tgk wayang. bukan senang nak dpt masa mcm ni.

lepas tu cari nasik kandaq. makan kat mana ntah, lupa pulak.




solat zohor kat masjid kapitan.

lepas tu pusing2 cari cendol. 
pusing entah kemana, 
asyik ulang tempat sama. 
jam dah pukul lima. 
saya dah nak kena balik ambik Nuha.  
eh pantun 4 kerat pula.

lain kali lah pulak ya.


masa balik depa lena. padan muka kena amik gambaq buh blog. hahahaha

seronok. ia adalah hari yg menggembirakan utk saya. semoga dapat mengulanginya lagi di lain masa. amin, insyaallah.





Langkawi 2017

Bulan 7, lps raya hari tu. Saya rasa nakk sgt p bercuti. Saya sorg. Tanpa anak2. Tp takkan bolehlaa nak tinggal anis nuha, sbb masih menyusu...