Tuesday, 11 July 2017

Aidil Fitri 2017 ~ part 2

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...


Family Abg Man


Family Abg lan





ma layan cucu main di laman


adam p raya dgn ibu jumpa lori bomba.


amirah dan fadli, anak2 angkat ma. baguih adik2 ni.


dpn rumah abg man.



thanx pizah mai raya di rumah.

thanx arn mai raya di rumah.







beraya di rumah sarah.


ok takat tu je lah.

Aidil Fitri 2017 ~ part 1

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

Dalam FB cuma buh sekeping 2 je gambaq raya. dlm IG ada kot 3,4. FB skrg dah bukan tempat nak share personal sgt. jadi mcm selalu gambaq raya kena letak dalam blog byk2. rugi ada gambaq cantik2 tak simpan.

raya kali ni Alhamdulillah, saya dapat solat sunat hari raya. terima kasih ma dan kakak yg bg semangat dan sama2 tolong tgk2 kan anak2 saya.  rasa kurang bermakna hari raya kalau tak dpt beramai2 di masjid.
 Aisyah Nawal 8 thn mengaji dgn ibu





                                           depa ni buat masjid tu mcm taman permainan tau.




Ma sayang. semoga bahagia dgn anak2 dan cucu2.



                              ambil gambaq family di rumah mak lin. tak dan nak amik gambaq dgn mak.







                                                              Ali Nufail  6 tahun

                                                         Adam Nubli - 2 tahun 8 bulan


                                                        Anis Nuha - Setahun 4 bulan


                                                        Laki bini - 9 tahun kahwin




gambaq family dpn rumah mak




Family kakak, ma dan ayah wan di masjid.


anak2 saudara.

mak, kakak dan adik2


kakak dan adik2


Family kakak. abg cik yg takdak.



gambaq abg2 takdak, sbb depa balik beraya kelantan.

me and ma


ma dan ayahwan.

cukuplaa kot utk part 1.


Monday, 10 July 2017

Kerana sayang...

Beberapa hari rasa sesak dada, fikiran terganggu.

Semua ada kehendak dan pilihan masing2. Ada sebab tersendiri. Tp kenapa susah nak jumpa titik persamaan?

Kita sayang, tp kita garang. Kita kasih, tp kita sisih..

Baru nak rasa diri diperlukan, rasa bahagia bila org yg kita syg mau berkongsi cerita, berkongsi rahsia dgn kita. Tiba2 dlm sekelip mata kita ditinggalkan, kita pulak rasa bersalah. Sungguh, tiada yg lebih menggembirakan dr melihat kalian bahagia.

Sedih laa. Semoga semua ni akan kembali baik2 semula.

(Tulih dlm blog je la. Rasa tak sesuai sgt nk luahkan di media sosial lain. Readers blog saya semua boleh dipercayai. Insyaallah.)

Langkawi 2017

Bulan 7, lps raya hari tu. Saya rasa nakk sgt p bercuti. Saya sorg. Tanpa anak2. Tp takkan bolehlaa nak tinggal anis nuha, sbb masih menyusu...