Posts

Showing posts from July, 2016

Salam Aidilfitri 1437H / 2016 - part 2

Image
Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

hari sabtu, syawal ke 4, kami sekeluarga ke Kota Bharu menyertai keluarga kakak dan ma utk beraya kat sana pulak. kebetulan ada kenduri sepupu di Mentuan. 2 kenduri pulak tu. jd berbaloi2 balik hari tu. First time bawak baby Nuha travel jauh2.

lamaaaaaa sgt tak balik kelantan time raya. rindu betul.

on the way ke sana tu, tgk kereta bersusun2 jalan menghala keluar dr kelantan. dari Jeli ke kok lanas tu subhanallah, pjg betul kereta. mujurlah kami baru sampai, tak turut sama dlm jem. huhuhu


berhenti rehat di RNR banjaran titiwangsa.
org lain dah mkn, Ali dgn ummi baca doa tak abih2 lg.
tgk, kak long dah nak habis sebungkus nasik.

bergambar dgn pengantin dan keluarga. pengantin yg pakai baju jubah hijau emerald ka (gambar atas ada pengantin pompuan bertudung kaler krim, gambar bwh pengantin lelaki)



nuha yg well behave sepanjang perjalanan.
adam yg lasak, tp dia la yg paling menghiburkan. phew, lap peluh ummi ayah.




gambar elok …

Salam Aidilfitri 1437H / 2016 - part 1

Image
Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

Raya tahun ni saya balik rumah Ma (kg petani) 3 hari sblm raya. ya lah, dok rumah sendiri pun buat apa, mak mentua dah tiada. sobs. sementara ma masih ada, meh lah kita pulang ke desa. (mcm jauh sgt desa dia tu, 17 minit perjalanan ja pun. hahaha)

nah, ada byk gambaq nak bubuh. sj buat tatapan di kemudian hari.


bersama rakan2 sekerja. 2 minggu sblm raya kot ni. gigih p photoshoot kat stesen keretapi permatang rawa. saya yg nampak besaq sekali, mcm bos pulak dia. ya lah semua pun nak menyorok kat blkg nun.

ya, tak berapa nak slim walaupun anak dah 4.
hari raya dah tiba. tak berapa seronok on 1st day sbb family kakak di bangi tak balik lg.

 saya, ma dan anak2.
family saya dan ma.

 family saya dan mak lin. tgh2 tu khadijah, anak sedara saya. takmau berganjak wpun mai laa family sapa2pun amik gambaq. hahahaha
family saya. gambaq tak cantik sbb blur dan tgk ali tu, tgh merajuk entah apa. abg leh dgn baju melayu rayanya sejak tahu…

Ali dah 5 tahun.

Image
Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

semalam (isnin) kami bertolak balik dr Kota Bharu setelah beraya di sana selama 3 hari. sampai rumah dlm jam 4 ptg. ali dah merengek2 bila nak p makan kfc. dah janji dgn dia lama dah, kalau sampai hari birthday dia nak g mkn kfc. sbb masa birthday kakak hari tu kakak mintak mkn ayamas, so dlm rasa lelah dan penat travel tu, lepas maghrib keluarlah kami 6 beranak nak g mkn kfc.

tgk kat kfc kompleks kailan kepala batas tu masyaallah ramainyaaaaaa org beratur. pegi la kfc satu lg tu pun ramai jgk manusia. ayahnya cuba pujuk ali, kita mkn benda lain ya? esok pulak kita mkn kfc. apa lg, meraung2 bdk tu nak jgk mkn kfc. okey2, cuba diplomasi kita bungkus ya, blk mkn kt rumah. sbb ramai sgt org. takde meja. adik nuha nangis. syukurlah dia setuju. itupun hampir sejam abg aleh beratur. dan saya bersama nawal, adam dan nuha tunggu dlm kereta.

mcm tu lah kita mak pak ni. sehabis daya cuba tunaikan permintaan anak2. harapnya anak2 ni jd…