Posts

Showing posts from April, 2016

Day 46 dah. Yeay!

Image
Akhirnya 44 hari sudah berlalu. Mmg cpt rasanya masa bergerak. Dr pg ke mlm tak terasa pergerakannya. Tambahan pulak bila sibuk dgn anak2. Phewww! Tu baru 4. Belum lg 10 anak. Huhu Hari ke 45 balik rumah ma. Rindunyaaaaa kat kg halaman. Ewah..dah sebulan setgh tak balik. Mestilah rindu. Mcm lah jauh sgt kg petani tu. Tp aku peduli hapa. Rumah mak sendiri, teringat oi. Dan alhamdulillah, wpun kali pertama bermalam di rumah tokma, anis nuha baik2 sj. Lg behave rasanya. Tido byk. Tak nangis. Tak merengek. So far okey sgt. Umi bg 5 bintang. Agaknya dia pun tahu tu rumah nenek dia. Nak nangis2 kenapa kan.
Gambar di bawah sgt istimewa. Saya rasa ni je dia senyum dlm keadaan dia sedar. Automatik dia senyum bila saya halakan phone dan ckp umi nk ambik gambar lah. Mcm paham2 pulak. Haha

Day 30

Image
Dah sebulan baby Nuha hari ni. Ni dah jam 11 pg tp dia masih lena dibuai mimpi. Bgn kejap2 minum susu then tidoq balik. Umi pun malas nak kejut dia biarlah dia tido. Umi nk layan abg adam jap. Sabtu dan ahad sebuk skit sbb anak2 yg 3 lg ada di rumah. Oh tp hari ni abg ali takda. Dia pi rombongan tadika ke Penang. Seronok kemain dia. Sejak bln 2 lg dok tunggu hari ni. Pg td bgn senang tak nak mandi air panas tak nak minum susu sbb excited sgt. Kelakar ali ni. Oh abg adam sudah tarik kaki baby nuha. Got to go.

Cerita Kelahiran ke 4

Isnin mlm 14/3.
Perut saya rasa tak selesa. Mcm contraction tp jarang2 dan sekejap sgt. Abg leh ckp ok jgn pergi kerja esok (selasa) just rest. Kebetulan saya ada check up di klinik.Selasa 15/3
Check up mcm biasa. Ada mengadu dgn nurse ttg rasa contraction tu. Nurse pesan peka dgn movement baby, kalau rasa sakit makin kerap dan lama dan ada tanda2 jgk, cpt2lah ke hospital. Hari ni jgk saya mkn apa yg saya nk mkn. Cendol. Mee goreng. Lamb chop.Rabu 16/3
Huiii rasa sakit tu bila dia dtg rasa menyucukkkk. Ada lendir coklat. Abg leh kalut je nak antar saya ke hosp. Risau sgt dia kalau saya terberanak di rumah. Yg saya ni lg boleh bertahan saya nk jjcm lg. Huhu. Tp dgrlah ckp suami. Maka jam 11 saya dah sampai hosp sbrg jaya. Baru 3 cm. Rest kat ward dulu. Kannn dah ckp. Rugi takleh g jjcm dah. Khamis 17/3
Sakit makin kerap. Tp tak lama. Seharian mcm tu. Saya runsing dah ni. Haih jgnlaa sakit lama2 byk2 hari. Saya tak sanggup. Zikir dan doa tak putus2. Berjalan mundar mandir dlm blk no 3 di…

Day 27.

Image
Alhamdulillah. Anak ke 4 saya telah selamat dilahirkan pada 18 Mac 2016 lps, Jumaat jam 10.46 pg setelah turun darah pg jumaat tu jam 8.30 pg. Pengalaman melahirkan akan diceritakan pd entry akan datang. Insyaallah. Hari ni dah 27 hari. Alhamdulillah. Kami berdua baik2 saja dlm proses berpantang di rumah sendiri. So far so good. Pengalaman mematangkan kita. Baby ni pun alhamdulillah mudah diurus, tak byk kerenah. Anak2 yg bertiga tu pun beri kerjasama yg baik. Ayah depa sgt2 berperanan dlm menguruskan kami semua. Hahaha nasib dia lah sbg seorg bapak. Perkenalkan :Anis Nuha bt Mohd Salleh
18032016
3.44 kgDoakan dia sejahtera dan membesar sbg anak solehah bersama kakak dan abg2nya. Amin.