Friday, 10 July 2015

Sayang Nubli

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

kesian Nubli. jarang2 saya update tentang dia dlm blog ni. apa nak buat, masa dia lahir ummi dlm departmen yg busy memanjang. nak mengarang entry pun susah.

oh ya, nubli dah 7 bulan. berat dia masa 6 bulan adalah 9 kg. boleh meniarap masa 4 bln stgh. bergolek2 masa 6 bulan dan skrg dah boleh menyulur dah. ummi dah ada tukang mop lantai. hahaha! mcm askar dah dok menyuluq.

baru2 ni anak saudara abg aleh dpt baby. kira cucu menakan kami lah. (dah jd toksu dah kami ni. huhuhu) Jd depa dok bincang2 nak panggil apa kat nawal ali nubli ni sbb pangkat mak/pak menakan pupu kan. kesiannya lah kalau nak panggil maklong nawal pakngah ali paksu nubli sbb nampak mcm tua dah bdk2 ni. hahaha! last2 kami decide panggil ja along nawal, angah ali dan achu nubli. so skrg nubli dpt gelaran baru : Achu Li. cute pulak nama tu.

                                                  dikenali sbg seorg baby yg serius. hahaha


 ni posing parking nama dia. penat2 menyulur jd bila nak santai2 posing camni.

kalau dlm car seat dia behave. agaknya sbb dah biasa mcm tu sejak umor 2 bln. tp kalau kita riba dia masa dlm kereta, subhanallah lasaknya, penatnya sampai ummi rela drive dan suruh ayah yg pegang dia. hehehe


baik dgn tokma. tokyam dah takde, jd tokma lah tempat bermanja.


3 comments:

Marziah Zakaria said...

Hai adam nubli. kenal auntie tak? hehehhe

zai zamree said...

hai achu li...awat bambam sgt ni.geget kang

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam riena,
haah
serius saja muka nubli he3

Langkawi 2017

Bulan 7, lps raya hari tu. Saya rasa nakk sgt p bercuti. Saya sorg. Tanpa anak2. Tp takkan bolehlaa nak tinggal anis nuha, sbb masih menyusu...