Posts

Showing posts from April, 2015

tenang

Image
Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...





hilang dalam tenang
(byk nak cerita pasal teambuilding perpustakaan di Royal Belum, Tasik Banding. nanti nak kumpul kekuatan dulu. biasalah, pemalas lipas.)






cabut gigi dan mandi kolam

Image
Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

Ali, 3 thn 9 bulan, mempunyai gigi yg tak berapa elok akibat karies gigi. puncanya sbb dia suka biarkan botol susu dlm mulut sblm tidoq. lps tu dah sebulan lebih dia mengadu gigi dia sakit. cuma tak selalu. on and off. ada masa sakit tu saya bg syrup panadol bt sementara, pastu dia dah ok saya pun lupa nk bwk dia ke klinik gigi. sehinggalah hari Isnin minggu lps dia meraung2 sakit gigi dr pg sampai ke mlm non stop. Kami bwk dia ke klinik biasa dekat rumah tu, doctor bgtau gusi dia bengkak, dan gigi geraham dia bernanah. doctor bg ubat utk surut bengkak, dan dia MESTI dibawa ke klinik gigi 3 hari lps mkn ubat.

3 hari kemudian (jumaat) saya bawak dia ke klinik kesihatan kubang semang, kat situ ada klinik gigi. nurse bgtau check up utk kanak2 hari khamis bkn hari jumaat. "tp dia sakit gigi sgt2. dah ambik ubat di klinik swasta, kena cabut jgk ni." ok2, bolehla. (boleh pun, tinggal kita kena bertegas sikit. takkan nak …

update ini kerana ..

Image
Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...


serius. terlalu byk yang nak diceritakan. tp tak sempat atau sebenarnya malas nak tulis.

tok yam (ibu mertua saya) alhamdulillah, dah kembali sihat seperti sebelum ni. sejak dari awal februari kesihatan mak tak memberansangkan, masuk hospital 2 kali, alhamdulillah, skrg ni dah boleh urus diri mcm sebelum2 ni. doakan kesejahteraan mak ye.


arghh.. tetiba taktau nak tulis apa dah. susah la nak fokus tulih blog.

 letak gambar je lah.

 kesian adam nubli. jarang2 umi cerita pasal dia. tak mcm zaman kakak kecik2 dulu selalu je ada update.

4 bulan dah 7.8 kg.




kakak dan abg yg prihatin. yg sygkan adik.

kita kasi botak. sbb rambut tumbuh tak rata. 
ok tu je lah. nanti kita cerita lg bila rajin. huhu