Wednesday, 4 March 2015

Selamat merantau Afif Safwan !

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

kakak sulong saya ada 4 org anak. mereka ialah seperti di bawah :



susunan adik beradik berdasarkan nombor di tgn depa. no 1 nur afifah aka kak long, umor 25 thn ni.(whatt??dah 25???!!) masih belajar MA di UKM. No 2 Nur Syaza Aiman aka kak nik, umor 23, masih belajar Degree di UiTMPP. No 3 tu kesayangan saya Muhammad Afif Safwan aka abg cik Umor 16, sebelum ni pelajar tahfiz di Darul Hafiz Bangi, dan yg bongsu adik Ili Athirah, usia 13 tahun, sekarang form 1 di Maahad Tahfiz Sains Al Kindi, PCB, Kelantan. 

besar2 dah anak2 saudara saya.

Pd 25hb feb lepas saya ke bangi utk turut sama dgn keluarga kakak dan abg pi utk menghantar abg cik ke KLIA utk menyambung pelajarannya di Darul Uloom Al Arabbiyah Al Islamiyah, Cape Town, Afrika Selatan. Insyaallah, kalau abg cik tabah dan kuat, dia akan belajar di sana selama 6 tahun. mungkin akan balik  bercuti nanti2 utk renew visa. 



labelkan abg cik sbg kesayangan mcm pilih kasih pulak. ehh,anak2 saudara yg lain pun kesayangan jgk. mungkin sbb dia anak saudara lelaki yg paling rapat. dari dia kecil saya dok belek dia. masa dia nakal saya piat telinga dia. sekarang dah besar panjang dan tinggi dari saya dah.




terima kasih kak nik yg selalu layan kerenah Nubli yg macam2 tu. 




naja dan nadia yg awesome!! terima kasih my dear. sayanggggg kat hangpa.

ma dan ayahwan yg kuat dan semangat nak hantar cucu wpun tak cergas sgt. 
sayang ma dan ayahwan.





 tgh tunggu kwn2 abg cik yg lg 2 org yg nak terbang sama2.



lepaking.

 anak2 saudara kesayangan. comel2 mcm acik depa. ngehehe


nursing in public. no hal. jubah selesa, tudung labuh. cuma nubli byk songeh.


abg cik pesan, rajin2 tunjuk gambar abg cik kat adik2 ni, terutama Nubli, nanti takut depa tak kenal abg cik sbb lama tak tgk. ye laa kalau balik nanti umor 22 dgn berjanggut semua, acik pun konpius. hehe



gambar abg cik dan kawan2 di Cape Town.

dah seminggu dia di sana. Alhamdulillah, dia baik2 saja wpun ada bt drama "nak balikkkkk..". haahahaha! adoilaa abg cik. cuak tau kami2 kat sini bila abg cik up status mcm tu. acik ni dah nangis kenangkan abg cik. tau la acik awak ni cengeng skit.

kami doakan abg cik baik2 saja di sana, Dpt belajar dan menuntut ilmu sebaik mungkin, selamat bergelar hafiz yg dpt sama membawa kami ke syurga. semoga jd insan soleh yg dpt memberi manfaat kpd ummah. Insya Allah,  Allah ada utk sentiasa menjaga dan merahmati abg cik dan semua. Amin...


3 comments:

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam riena,
moga segalanya berjalan lancar AMIN

Nur Khairani Yusuf said...

ohh selama ni kami ingat kak long ambil master di ukm

RieNa said...

eh mmg UKM! k ina yg tersilap. sorry.. trima kasih ingatkan. hahaha

Langkawi 2017

Bulan 7, lps raya hari tu. Saya rasa nakk sgt p bercuti. Saya sorg. Tanpa anak2. Tp takkan bolehlaa nak tinggal anis nuha, sbb masih menyusu...