Posts

Showing posts from March, 2015

Ibu beranak 3

Image
Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...



cer teka mana satu nawal, ali dan nubli?? 

pergi ke pekan nak beli bawal bawal di pasar tidak dijual batalkan hajat utk membeli anak sulong si Aisyah Nawal anak tengah si Ali Nufail anak bongsu (??) si Adam Nubli.
amacam pantun 6 kerat mak?? BAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

barakallah bestfriend!

Image
Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

alhamdulillah, rahsia Allah yg akhirnya terjawab.  sebelum2 ni tertanya dan ternanti bilalah kawan baik yg seorang ni bakal bertemu jodoh. walaupun nampak beliau bahagia dgn kehidupan beliau, tetapi siapalah kita untuk meramalkan  apa di sebalik hati beliau.


8 Mac 2015, beliau selamat dinikahkan oleh abangnya sendiri di masjid berdekatan rumah beliau. rasa sebak mengenangkan arwah abahnya yg sudah tiada.

saya ke rumah beliau dgn nubli je, dihantar oleh abg aleh. budak2 lg 2 org tu dah terlena dlm kereta so abg aleh decide bwk blk rumah je sbb dekat. kebetulan mak mentua sorg2 di rumah.

cantik sgt wani di hari bahagia.

another bff : c-fah and mira
 nubli dgn kak sumira. alahai kakak la sgt.
 again, another bff. Ben, Ilyia, Wani pengantin, Cfah, Sarah, me and Mira.


 gaya sopan
 gaya mengada2.
 wani and husband, amal

nubli and aunty ben
barakallahulakuma wani dan amal. semoga dihimpunkan dalam kebaikan dan dirahmati dunia akhir…

Selamat merantau Afif Safwan !

Image
Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

kakak sulong saya ada 4 org anak. mereka ialah seperti di bawah :



susunan adik beradik berdasarkan nombor di tgn depa. no 1 nur afifah aka kak long, umor 25 thn ni.(whatt??dah 25???!!) masih belajar MA di UKM. No 2 Nur Syaza Aiman aka kak nik, umor 23, masih belajar Degree di UiTMPP. No 3 tu kesayangan saya Muhammad Afif Safwan aka abg cik Umor 16, sebelum ni pelajar tahfiz di Darul Hafiz Bangi, dan yg bongsu adik Ili Athirah, usia 13 tahun, sekarang form 1 di Maahad Tahfiz Sains Al Kindi, PCB, Kelantan. 
besar2 dah anak2 saudara saya.
Pd 25hb feb lepas saya ke bangi utk turut sama dgn keluarga kakak dan abg pi utk menghantar abg cik ke KLIA utk menyambung pelajarannya di Darul Uloom Al Arabbiyah Al Islamiyah, Cape Town, Afrika Selatan. Insyaallah, kalau abg cik tabah dan kuat, dia akan belajar di sana selama 6 tahun. mungkin akan balik  bercuti nanti2 utk renew visa. 


labelkan abg cik sbg kesayangan mcm pilih kasih pulak. ehh,…

Rutin baru

Image
Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...


3/3/15 - hari ke dua mula bekerja setelah 94 hari bercuti. rasa happy wpun teringat2 kat adam nubli. semalam pengasuh bgtau dia menangis sakan. knowing him yg suka menangis teruk2 pd hal nak tido sgt2 dah, tp suka nak nangis dulu. menurun perangai sapa lah yg suka ngamuk2 kalau mengantuk ni..





trademark : mata sepet dan dahi berkerut.
3 bulan dah 7 kg. sedang berusaha utk meniarap. suka angkat kepala bila dibaringkan. mcm la besar sgt. bertubuh michelin buat org suka nak penyek2. dah pandai berbual dan ketawa besar. kdg2 lepas menangis teruk2 tetiba stop kejap lantas ketawa. apakah permainan dia sebenarnya? tak paham umi.

menyusu badan dan bersusu tepung jgk. ummi tak larat dan tak kuat semangat nak full breastfeed, kerja rumah dan beranak 3 memerlukan kudrat ummi yg banyak. tambahan pulak tok yam (ibu mertua) tak sihat sgt skrg dan perlukan lebih perhatian. seumpama ada anak 4 pulak umi. jd ummi tak sempat nak fikirkan teruk…