sembang anak beranak.

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...


ali : umi jgnlaa p dok hospital, nanti ali rindu ummi.. (ali ni mmg sweet talker skit. pandai membodek. mmg dia pun jenis kena bodek2 pujuk2 baru jadi.dgn dia tak boleh marah2 garang2 nanti dia lg menjadi2.)

nawal : nawal nak teman ummi kot hospital. selalu kalau nawal sakit umi teman nawal, yg ni umi sakit bg la nawal teman umi pulak. 

alahai anak2 ummi..

mmg sejak akhir2 ni saya dan abg aleh dah bgtau yg saya bakal bermlm di hospital utk lahirkan baby, siap kira hari lg. sebenarnya saya yg nervous. jd nak kurangkan nervous saya share dgn anak2. Alhamdulillah, anak2 semakin besar dan memahami. especially bestfriend saya  Nawal tu. kalau tiba masa anak2 melasak dan menyepah mainan tak nak kemas, saya akan mula merajuk. dan bgtau umi nak pi hospital skrg lah. nawal dgn ali tak syg umi..dan anak2 akan mula slow down dan kemaskan mainan yg bersepahan.

malam2 tidor nak ummi peluk dan tepuk, walaupun ummi ni nak bergerak mengiring ke kiri kanan pun dah sesak nafas. subhanallah. demi anak2, ummi kuatkan diri. menghargai saat2 bersama.  sbb kita tahu kita bakal tinggalkan anak2 buat sementara. BARU NAK TINGGAL SEHARI DUA.


bayangkan, kalau kita tahu ajal kita akan tiba dlm beberapa hari lg, agaknya, apa yg akan kita lakukan...???

tetiba lagu arjuna beta terngiang2 di telinga...

"ngeri tak terbayang mata...bonda takkan ada sentiasa..nanti moga kau tak lupa..bonda memujukmu, anakanda"



Comments

shaliza said…
Terasa sayu kan...

Popular posts from this blog

Derita sakit gigi.

:: perihal susu ::

Salam Terakhir ...