apa yg terkini.

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...


makk aii..lama nya biar blog berhabuk.. cukup sebulan dari entry last 1 okt hari tu. hahaha!
biasalah, hot-hot chicken shit.

kita rumuskan saja utk sebulan terus.


My daughter, my bestfriend forever - alhamdulillah, tahniah Nawal, dpt no 1 lg utk peperiksaan akhir tahun di tadikanya. kelas dia (kelas 5 tahun) ada 8 org je. apapun ummi bangga dgn usaha nawal. walaupun masa exam haritu nawal sakit perut muntah2 dan demam, alhamdulillah masih dpt fokus masa exam. dia mintak hadiah kotak pensel je dgn ummi. bagus sgt la sayang oiiii!!! hahaha 

masih belum lancar membaca. masih mengeja sepatah2. takpa nawal, kita usaha dan terus usaha. moga Allah mudahkan. amin.

and this is my bodyguard. my hero yg manja lebih sgt dgn ummi. Tahniah sayang, akhirnya berjaya jgk diaper free!! lepas je saya upkan entry bwh ni, balik tu terus saya cuba dan cuba lg dan doa tak putus2. alhamdulillah, Allah mudahkan usaha kami. dah sebulan ali tak berpampes. kecuali tidur mlm. time keluar rumah jln2 pun tak pakai dah. sbb Ali sendiri tak nak kencing dlm pampes kalau dia nak membuang,dipaksanya kita buang pampes dia sblm dia terkucil. 

alhamdulillah. syukur. so fokus diteruskan dgn melatih ali menulis dan membaca.


popular betui jeruk pelam asamboi ni kan? dah la susah nk jumpa pelam skrg ni. cis cis cis. saya dah byk kali mkn kat ofis, kwn2 bawak. alhamdulillah. tp kesian kat abg leh dok teringin tp x dpt2 lg. sekali jumpa kat kedai di guar perahu smlm. terus dia rembat 2 bekas. siap pesan kat saya, jgn habiskan. dia nak semua tu. alahai laki aku. takpa, dah setel mengidam dia. selama ni dia dok melayan mengidam bini dia ja.

and me,


dah 34 weeks. weehoooo~!!!! lg 4 minggu lg nak bersalin dah. tgh kumpul2 brg2 baby dulu2, baju2 semua. weekend ni baru nak basuh kot.  baby aktif, sehat alhamdulillah. dah dpt nama. cuma rahsia kami berempat saja. siap pesan kat Nawal jgn habaq kat sapa2, rahsia kita. hahaha dia tu bukan boleh, suka nak cerita kat org.

doakan saya, doakan kami. jumpa lg dlm entry sebulan dr sekarang. hahaha!



Comments

Z@i Z@mR33 said…
x lama dh...

woho...dpt nama dh?agak2 apa yek?
Aqil Najmi?hik3

Moga dipermudahkn urusan bsalin Riena, baby & mak sihat2 smuanya
RieNa said…
cik zai, AN laa jgk..tp bkn aqil najmi wpun najmi kakak nawal ada cadangkan jgk. hehe

ameen. trma kasih atas doanya.
shaliza said…
x lama dah tu...semoga dipermudahkan segala urusan riena & keluarga...ehemmm boy ke girl tu dalam perut umi:-)

Popular posts from this blog

Derita sakit gigi.

:: perihal susu ::

Salam Terakhir ...