Posts

Showing posts from March, 2014

Berangin.

Image
Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

this past few days is my bad days. mood tak elok. mudah terasa hati. bercakap kasar. mudah melenting. setiap bulan pun mcm ni, tp kali ni agak melampau. sampai left group whatsapp kawan2 baik. apa ke buruk sgt perangai saya.

astaghfirullah...
maafkan saya my bestfriends.
(moga ada keliwon atau king of stalker yg baca entry hari ni)


ya, hanya kita yg boleh kawal emosi kita.
entahlah. faktor usia agaknya. makin nak tua makin mudah terasa. over sensitif.

'Pulangnya' MH370 ...

Image
Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...




setelah 17 hari, akhirnya PM dgn berat hati mengumumkan yang perjalanan MH 370 berakhir di selatan lautan Hindi iaitu lautan yg ketiga paling dalam di dunia..

subhanallah. allahuakbar. astaghfirullah..

sebak. sayu. pilu. sedih. tiada lagi kata2 yg mampu dilafazkan. hanya titisan jernih yg membasahi kolam mata..

moga keluarga mangsa tabah menghadapi dugaan ini, dan setinggi terima kasih kepada pemimpin dan petugas yang berusaha dalam operasi SAR ini..moga Allah memberkati kalian. amin..


Puisi ini benar2 mewakili rasa hati saya :


Jika memang itu sudahnya
Ia terbang tak pulang pulang
Usai ikhtiar cari merata
Di darat .. di langit segenap buana
Jika memang itu sudahnya
Menyorot terima khabar nan duka
Tidak di langit ia menyapa
Membelah ombak ghaib di sana
Jika memang itu sudahnya
Berbelas hari menyimpan rasa
Memanjat doa pada yang Esa
Menanti khabar tak tiba tiba

Jika memang itu sudahnya
Khabar diterima berita duka
Di riak gelombang…

cuci blog.

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

assalamualaikummmm!! yuhuuuu! anybody home??

lama tak update. bukan sibuk sgt. saja ja malas. hehehe. padahal byk ja boleh tulis tp entahla, buka tutup buka tutup blog ja tanpa mencatat apa2. sehingga lah semalam ada kawan yg whatsapp tanya kenapa tak update, sbg pembaca senyap dia tertunggu2 entry saya. hahahah  (thanx naemah,keranamu aku update blog. hehe)

nak cerita apa ye..hmm,kapal terbang pun tak jumpa lg. memikirkan nasib semua dlm flight MH 370 tu saya sampai jd runsing, pd hal takde keluarga pun dalam tu. tp turut sama merasai kehilangan. semoga endingnya yg terbaik buat kita semua. Allahuakbar, hanya Dia tempat kita meminta...

lama tak cerita pasal hal anak2, nawal dan ali. mcm2 kerenah sampai tak larat nak crita. tp nanti rindu nak baca dlm blog kalau tak tulis. nawal makin matang seiring dgn usianya yg bakal cecah 5 tahun bln 6 nanti. ali pulak bakal 3 thn bln 7 nanti. cuma nawal masih berbotol susu di rumah dan …