Saturday, 5 October 2013

Kampung Girl, Keroz Nazri dan Wali Band

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

saya rasa dah lama jugak saya tak fokus tgk drama slps saya gilakan cerita Adam Hawa dulu. masa tu hari2 minta member ofis downloadkan sbb kat rumah takde Astro. huhu. tu pun tak pernah ketinggalan sampai laa last episode.

sekarang ni dah terjebak dengan crita Kampung Girl pulak. asalnya tgk gitu2 je. sampai episod 9 baru saya rasa suka pulak. sampai download dr handphone (pulun sungguh.huhu). bila sampai hari jumaat je jd tak sabar2 tunggu jam 9 mlm. sanggup setelkan kerja rumah cepat2. urusakan anak2 siap2 semoga anak2 tenang dan tak kacau ummi nak tgk tv. lepas ni kalau kena keja shift ptg hari jumaat kena mintak tukar lah. hahaha tp tak lama dah, lg 2 episod (2 minggu) je lg nak habis dah cerita ni.

kebetulan kat library ni novel kampung girl tu baru je sampai. apa lg saya kidnap terus la. dlm masa sehari dah habis baca novel tu. sanggup korbankan waktu rehat utk setelkan. hahaha pulun sungguh!
mmg ada sikit perbezaan jln cerita dlm novel dgn drama tu. tp ok je. masih kekalkan jln cerita utama tu pun dah bagus. saya suka dialog2 selamba yg dlm novel masih kekal dlm drama. mmg selamba lawak jugak penulis novel ni.

 satu lg, bila dah follow cerita ni, saya dah tersuka 2 lagu dlm siri ni. lepas tu buka youtube dan dengar hari. siap dah download dlm phone. mmg pulun. hahaha itulah kalau dah suka kan...

lagu pertama, Sedia Bercinta Lagi oleh Keroz Nazri. saya rasa bliau penyanyi baru. atau mungkin dah lama tp baru dikenali. tp saya suka lagu ni sbb catchy.




best kan? saya suka.

satu lagi lagu Wali Band. Tajuk Sayang Lahir Batin. sebelum ni saya suka lagu yg tajuk Baik-baik sayang. eh byk jgk lagu wali band ni saya suka. siap ada CD lg.




cuma 1 saya risau, ramai pulak anak2 remaja kita tringin nak kawen lps tgk crita2 mcm ni. huhuhu..



No comments:

Aidil Fitri 2017 ~ Part 3

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... walaupun dah berlalu sebulan lebih, saya tetap nak masukkan entry ni jugak. s...