Wednesday, 30 October 2013

cpt sehat semua!

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

last week nawal admit hospital.
minggu ni kakak ipar saya, kak da isteri abg an pulak.
dia demam panas, dan disebabkan dia pregnant about 10-11 weeks, maka kena admit lah.

yg paling kasihan si arissa, anak saudara saya tu. bulan ni dia setahun 5 bulan.masih menyusu badan dan tidak pernah berpisah dgn ma dia. dan utk pertama kalinya semalam dia berpisah dgn ibunya. subhanallah.kesian sungguh saya tgk dia. ayah dia (abg an) kerja shift mlm (pkul 12 mlm - 8 pg), lps dia tidurkan arissa, jam 11 mlm maka tinggallah dia dgn berat hati. saya pun nervous jgk sbb first time jaga arissa ni,sblm ni tak pernah jaga dia tanpa ma ayah dia. dahla dia pun tak berapa sihat, selsema dan kdg2 demam.

pukul 1130 dia terjaga dan menangis. dia berjalan 1 rumah cari ibu ayah dia. kesiannyaaa..menangis2 sampai tersedu2. saya pujuk pun tak jln. akhirnya dia letih kot, dia dok senyap atas riba saya sampai akhirnya dia terlena. tu pun dekat sejam jugak saya zikir mendodoi dia. alhamdulillah,jam 1230 dia lena sampai ke pagi jam 530 baru bgn. dah ok tak nangis dah.

saya risau arissa nangis mlm,rupanya bkn arissa yg nangis, si nawal dan ali yg terjaga dan menangis 2,3 kali semalaman. haiyaaaa...

mlm ni mlm kedua saya temankan arissa.moga dia baik2 saja. amin.


No comments:

Langkawi 2017

Bulan 7, lps raya hari tu. Saya rasa nakk sgt p bercuti. Saya sorg. Tanpa anak2. Tp takkan bolehlaa nak tinggal anis nuha, sbb masih menyusu...