ini pulak post yang ke 890. haha!

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

asalnya nak puasa hari ni, tp terjaga jam 530 dah. tak sempat sahur sbb imsak pun 5.35am. saya ni kalau bersahur tak mkn nasi rasa mcm tak lengkap. mcm tak kuat. hahaha!

terjaga tu sbbnya nawal kejutkan, dia mintak nak minum air masak. lps tu dia tanya "ayah mana?" oh baru saya perasan suami takde. ke mana laki aku ni tak blk2? mulalah nak risau kan. lps tu check hp tgk ada 2 sms. abg aleh bgtau dia bawak kwn dia ke hospital sbb sakit perut. lps tu 1 lg sms bgtau dia kena stay lama sbb kawan dia kena tahan wad. so saya call terus la kan. dia dah on the way balik. jam 5.40 pg. kesian dia tak tidur semalaman. yg sakit tu kawannya yg sewa bilik di bahagian blkg kedai dia. katanya ada jangkitan kuman dlm perut. ntahla,saya pun tak paham.

yg saya nak cerita, si nawal, lps minum air dia yg suruh saya call ayah dia :

" ummi teponla ayah. ayah ada kat mana. kenapa ayah tak blk lg."

masa saya call cakap2 semua, dia tunggu je tgk saya cakap. sampai habis. lps tu dia tanya,

" ayah ckp apa ummi?"

Subhanallah,masa tu saya rasa anak saya ni dah mcm budak 15 thn. Yang matang. yang prihatin. yang ambil berat.

"ayah nak blk dah kan? takpalah,nawal tunggu ayah blk sat."

saya ckp kat dia, "nawal mengantuk dak?kalau mengantuk tidoq la dulu.."

"takpa, nawal tunggu. sat saja. sat lg ayah sampai la." dia bersila atas tilam, tp mata dia pejam. sampai ayah dia masuk rumah bg salam, dia tgk ayah peluk cium semua baru dia sambung tidor.

alahai.. besar dah anak saya. ahad ni masuk 4 tahun. :)


tidor dgn adik. pd hal sebelum tidur adik tarik rambut kakak sbb saja nak sakat kakak.
kesian kakak. 

Comments

Z@i Z@mR33 said…
dh mcm org besaq dh nawal ni kan?
RieNa said…
itulah. kadang2 mcm matured sgt. tp biasanya mcm budak2 la suka merap. hehe
D Yatie said…
Dh besar.. :) tambah lak dak3 skrg mcm mature sumer. Hihi

Popular posts from this blog

Derita sakit gigi.

:: perihal susu ::

Salam Terakhir ...