Thursday, 14 March 2013

seronoknyaa depa..!!

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

untunglah zaman skrg ni, amik gambar terus boleh share, ahli keluarga boleh tgk segera tak yah tunggu diorang balik. teknologi kalau digunakan utk kebaikan mmg tak ada salahnya.

dah seminggu ma,abg lan, pakcik, kakak ke madinah dan mekah. ada jgk beberapa gambar yg depa share dlm FB. mmg sentiasa ternanti2 update dr depa. tp kat sana pun depa mesti bz, bkn boleh online selalu,abg lan ckp dia guna wifi hotel je. seronoknya abg lan, kali pertama sampai sana, excited dia lain macam. hehe




kakak yg bertugas sbg guru agama sedang bercerita pd jemaah wanita di sekitar masjid Nabi.



 ni masa ziarah luar. saya tak pasti kat masjid mana ni.


 kakak dan abg lan serta 2 jemaah lg di ladang kurma.
abg man komen kat fb : boleh jgk lan amik gambaq kat bwh pokok kurma ,kalau tak kat bwh pokok kelapa sawit je. 
haha!

 sedapnya nasi mandeyyy!!


 di jabal rahmah. semua jemaah.



abg lan bergambar depan masjid nabi.


 jabal rahmah lg. ayahwan nampak cergas, ma dan kakak ceria spt biasa.


Alhamdulillah. abg lan dah sampai utk menunaikan umrah. barakallah abg lan!

 abg lan post gambar ni di FB kononnya nk bg abg man jeles, tp sebenarnya saya yg jeles. huhuhu..nak pegi jgk...


ini rasanya depan muzium. kalau tak salah. (tolong betulkan kalau saya salah.)


 ma dan maksu depan masjid nabi lepas subuh.


 kakak dan jemaah.


 on the way nak gi mekah, berenti makan dulu. sedapnya depa mkn!


makam nabi. selawat dan salam ke atasmu nabi Muhammad. kami rindu!!

ramai yg mengerjakan umrah skrg ni, sbb nak tunggu giliran menunaikan haji lambat lg. jd bg mereka yg mampu, tunaikanlah umrah. itu lebih baik dr bercuti ke luar negara. saya pun tgh menyimpan sbb dah rindu sgt nak ke sana. moga Allah permudahkan usaha kami. amin.


5 comments:

Kniedaz said...

nasi mandey tu nampak sedap tapi takde kuah..nanti tercekik huhu...seronoknya..bila la kami nak pi pulak...

RieNa said...

mmg stail masakan arab semua kering2. ala2 padang pasir. hehehe, tp mg sedap. insyaallah, nanti kita pulak p ye..amin.

MyzwaR said...

pintu muzium tu nmpk mcm pintu masjid nabawai.. tp tertutup pulak. aku pun konpuse pintu mana.. haha..

RieNa said...

iyelah,bila ditenung2. aku rasa pintu di masjid nabi jgk. mungkin depa amik gambaq ni lps ziarah dalam.

Z@i Z@mR33 said...

bestnya....nk p lg...

baby baru

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... New member of the family. kegunaan harian. perjalanan hari-hari dr LY - ...