Monday, 11 March 2013

Ali 20 bulan.

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

disebabkan ali genap setahun 8 bulan hari ni, meh lah kita up entry pasal dia sat.

bagai kerdipan mata, sungguh pantas masa berlalu. Ali yg semakin 'tidak baby lg', makin lasak, makin bijak.

ops, ini bkn nawal. ini Ali. sebuk nak pakai tudung bila diajak solat.  dia nak pakai mcm ummi dan kakak. pd hal dia tu kena pakai kopiah patutnya.





gambaq ptg semalam. masa  ikut ummi hantar susu halib's kat customer di hospital kepala batas. mujur ada playground kat situ, bolehla main kejap, bg peluh sikit.

Alhamdulillah. Ali semakin bijak. knowing him yg suka sgt membaca. dah boleh mengira satu - sepuluh, one to ten, alif - dal (tak sampai ya lg), a - m/n. seronok tgk dia ikut kita membaca. mmg rajin sungguh ali ni. moga kekal rajin sampai bila2. amin.

kalau di rumah mmg tak suka mkn bersuap. pandai bwk diri kalau ummi ayah takde, ummi ayah ada sj dia mengada2 skit. rajin sgt berckp, mungkin sbb ada kakak yg petah. apa kakak buat,dia ikut. apa kakak ckp, dia pun turut sama. jgn ajak dia gaduh, nanti abis lebam badan dia gigit. huhuhu

syg Ali. semoga terus membesar dgn sihat sejahtera. amin.

6 comments:

nazeef nazeem said...

how time fliessss...kewjap je anak2 da besarr..nanti msti kita rinduu mase diorang kecil...

RieNa said...

betul. rindu masa diorang baby2 dulu. huhu

Kniedaz said...

tapi bila dah besar rasa seronok tengok perkembangan diorang

RieNa said...

rasa mcm eh, dah besaq dah anak aku. hehehe

D Yatie said...

Mcm best je kan ad 2 beradik.. Main sama2.. Tgk pkmbgn depa.. Sy sgt rindu nk tgu pembesaran arissa hari2.. :'(

RieNa said...

kejap je nanti sedar2 arisa dah besar. :)

Langkawi 2017

Bulan 7, lps raya hari tu. Saya rasa nakk sgt p bercuti. Saya sorg. Tanpa anak2. Tp takkan bolehlaa nak tinggal anis nuha, sbb masih menyusu...