sesi Pot Luck yg meriah

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

saya dan kawan2 sekolah dulu mmg selalu bertemu. selalu tu dlm erti kata setahun 2 atau 3 kali jgk lah jumpa. kalau tak time raya, time kenduri. atau pun rumah siapa2 buat makan2. mcm tu lah. sbb kalau tak jumpa lama2 nanti rindu. alhamdulillah, skrg ni ada FB. lagi seronok berhubung. kalau dulu asyik berbalas emel je, atau chatting di YM. skrg berbalas komen di FB atau chat di inbox.

baru2 ni, kawan saya Sarah jemput kami ke rumah barunya. di Taman Petaling Jaya, Kulim. (what the..?petaling jaya,tp kat kulim,mcm lah takde nama lain nak bg, pemaju ni pun..) sebelum ni dia tinggal di kawasan perindustrian kulim hi-tech, skrg kat taman perumahan baru. cantik rumah sarah. sgt selesa (tp saya membayangkan, penatnya nak menyapu dan mengemop hari2! hahaha) Alhamdulillah, saya tumpang gembira utk dia.

jd, bertemulah kami ramai2 pd hari isnin, 11 Feb, sempena CNY hari tu. konsep Potluck. saya ja yg tak bwk apa2. teruk. tp bagus jgk, sbb makanan byk, sampai kena bungkus bwk blk pulak. hehehe


tetamu yg lama tak jumpa. Rahil. kiri sekali. eh, saya baru jgk jumpa dia, dia la yg lama tak jumpa kawan2 lain. tp dia mai sat saja. tak sempat nak sembang lama2.

ini antara tetamu2 yg terawal. tp yg tudung pink tgh tu yg lambat sekali balik. bukan apa, sronok sgt duduk rumah sarah. siap mandi lg, nak bg sabun sarah cpt habis. hehehe


duduk belakang dr kiri : wani tokei emas, ilyia pembanteras virus yg indon buat dan anak sulongnya sara, cikgu royd guru cemerlang terbilang, sifah the lawyer cum baker kek sedap gila, riena pemegang pistol ajaib.

dudu depan dr kiri : ben tukang juai rumah, noorihan tokei doabonda dan anaknya annur, sarah the doc cum tokei kain.

1 ukhwah, pemangkin ummah. cewwah.


gambar-gambar yg memecahkan perut bila ada dialog rekaan. hangpa mmg kreatif. lawak gila. seminggu tu aku asyik gelak sj bila tgk gambaq2 kita. gambaq aksi royd aku tak letak sbb muka arn tak nampak, arn ralit tgk royd berceramah la tu.




ini gambar2 sekeluarga, berserta suami dan anak masing. royd suami dia kerja dan cik wani masih cik.

tgk, org lelaki boleh je duduk sembang diam2. tp kalau yg perempuan, astaghfirullah, kaum suami pakat dok luaq, sbb bising. hahahaha


it was really fun. sungguh saya happy hari tu. walaupun penat, tp bahagia bila dpt berjumpa dan bergelak ketawa dgn kawan2 yg kita sayang. lg havoc kalau dpt jumpa ramai lagi kawan2.

semoga ukhwah kita berkekalan, amin.

Comments

sarah sofian said…
mmg kontras bila gambaq org laki saja dok makan senyap2...haha tapi bila ambik gambaq semua sekali, sama 'hebat' ja aku tengok ;p
RieNa said…
kena amik gambaq masa depa kat luaq. baru setara. hahahaha

Popular posts from this blog

Derita sakit gigi.

:: perihal susu ::

Salam Terakhir ...