Wednesday, 27 February 2013

bintik part II

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

tadi pukul 10.30 saya dah ke unit kesihatan dlm uitm ni, jumpa lah doc meor yg baik hati soft spoken tu. saya bgtau lah pasal bintik2 saya ni. dlm kepala otak dah terpikir nak masuk wad, nak claim insurans nak tinggai anak bla bla bla..konon2 serius la sakitnya kan..

sekali tau doc cakap apa?

"hama ni.."

hama?? whattt??? ulang skali lg doc?? hama???

ya, bintik2 itu adalah disebabkan hama dr debu2 samada kotoran dlm rumah atau stor atau persekitaran. doc ada tanya ada mengemas kat mana2 ke? saya baru teringat yg kami staff library ada buat gotong royong cuci stor library hari tu, dlm 10 hari yg lps. mungkin bintik2 tu dah lama, saya yg baru perasan. jd doc bg 2 jenis ubat utk disapu pd bintik2 tu, sapu pd waktu malam dan siang. ubat mkn takde, sbb bukan ada gejala apa pun, kita nak matikan kuman hama tu saja.

jd, kalau ada antara anda yg lepas mengemas stor atau rumah atau mana2 lah, lepas tu ada naik bintik2 kat lengan mcm kita buat titik dgn pen warna pink, itu hama ye. jgn dok suspen denggi lah alahan lah whateverrr... hahahha!

(saya takleh amik gambar bintik tu, sbb kat lengan,malu nampak aurat. yg belakang tapak tgn ni ada 3,4 titik je, tak nampak sgt nak amik gambar.)

jd, tak payah dok berangan nak masuk wad claim insurans bagai. kekekekeke! ALHAMDULILLAH.

7 comments:

shaliza said...

huhu...takperlah sekurang2 tak susah hati dah dok pk bintik2 tu^_^

RieNa said...

itula pasal. suspen lebih. alhamdulillah tak serius.

Z@i Z@mR33 said...

hehehe...br verangan dh x mjadi plak...

kami kena serangga nama 'charlie' tu kt tepi mulut....perrrghhh...siap nanah lg...org pakat dok teguq kata abg gigit mulut

RieNa said...

ohoii charliee tu..sakit oo!!! rajin2 sapu ubat. isk, depa ni. abg yg kena cuti sat dr gigit ni. hahahaha

nazeef nazeem said...

heheheheh...pasal bintik la kene amik peduli..mana tau denggi ke kan..bahaya..

sal ya said...

sian berangan masuk wad tuh.

RieNa said...

mama NN : itula, apa sj bintik adalah kena cek. jgn biar. lps jumpa doc barulah kita tahu kan..

kak sal : hahaha! teruk kan? org lain x nak masuk wad, dia boleh pulak berangan masuk wad. kekeke

Aidil Fitri 2017 ~ Part 3

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... walaupun dah berlalu sebulan lebih, saya tetap nak masukkan entry ni jugak. s...