Tuesday, 15 January 2013

semalaman di Penang.

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

Ali, lps cucuk hari khamis tu,boleh pulak demam. selama ni kalau kena injek ok je,alhamdulillah tak apa2. tp kali ni demam pulak alahai. tak best betul. sampai terdetik dlm hati menyesal bwk dia pegi injek. Astaghfirullah.

disebabkan saya dah booked lama dah, nak bwk anak2 mandi kolam kat Naza Talyya Hotel, Tanjung Tokong, Penang, terpaksa jgk lah pegi dgn Ali tak berapa sihat betul. abg aleh pun dah setelkan keja2 dia semua, jd boleh tinggal kedai kat staff dia sj. kami pegi hari sabtu petang, dan pulang hari ahad tgh hari.

memusing jgk lah carik hotel ni,sbb dia agak ke dlm, bukan tepi jalan.

dalam lobi hotel. saya kat receptionist. bukan reti duduk diam bdk2 ni.

ali yg masih lincah dan lasak,wpun tak berapa sihat. bdn agak suam2 wpun tak panas.

 gambar dr tepi pantai. abg aleh snap.

masuk je bilik, budak2 ni dah main kejar2. dah lompat2 atas katil. saya check brg2 dlm bilik,tgk takde tuala. call room service,dorang kata kejap lg hantar. masa tu pukul 5.

 budak2 ni dah siap, nak turun mandi kolam. tp ayah kata tunggu tuala dulu.

 sesi bergurau senda adik beradik.


 ayah lepak tgk crita peberet, Edisi Khas. huhu

 di balkoni bilik.
 pemandangan dr balkoni.



pukul 6 called lg. dia kata kejap lg. ok, tunggu lg,kami turun mandi kolam dulu.

 "syoknyaaa mandi kolammm..umi! nanti kita mai lg naaa.." - iyalah, setahun sekali. hahahaha
 ali dlm cubaan utk melepaskan diri. tak bg org pegang.

 kakak nawal yg berani.
 boleh je main sorg2. takde hal.

 wpun tak bg pegang, tp kena hati2 jgk. merbahaya.



seperti anak itik berjumpa air. mcm tu lah ibarat budak2 ni. huhu

Ali mandi kejap je. 15 min tak sampai. saya takut dia demam. jd saya naik bilik dulu dgn ali. nawal terus berendam dgn ayahnya.

sebelum ke bilik, singgah reception utk bgtau pasal tuala. dia ckp, nanti dia check. saya mohon cpt skit. sbb mmg nak guna. mujur saya bawak tuala budak2 tu. kalau tak, kena lap dgn pelikat ayah dia. huhu

pukul 7.30pm, saya called lg. baru lah diorang ckp tuala habis. nanti lps pukul 8 baru dorang hantar tuala. haihhhhhh..sabar sajalah. bgtaulah awal2 td. taklah saya stress.

pukul 8.10pm, baru dpt tuala. panas2 lg tuala tu. itulah saja servis yg mengecewakan. yg lain ok.

malamnya ayah keluar dinner dgn nawal sj. ummi kena jg ali dlm bilik,sbb bdn ali dah start panas. budak2 ni mkn dgn selera, lapar agaknya main air td.

jam 10 semua dah 'tumpas'. tinggal ayah je tgk crita jackie chan.

bangun pg dgn ceria.  nawal dah loncat2 ajak swimming lg. bwk gi breakfast hotel dulu. kemudian ayahnya layan nawal swimming, ali saya bwk ke bilik, ajak dia melompat dlm bilik. sian dia takleh join kakak mandi. cukuplah sj ptg semalam. takpalah, nanti kalau kita swimming lg, harapnya Ali sihat. sbb dia sgt berani dlm air. ada ciri2 perenang. 

balik jam 11 pg. Alhamdulillah. weekend get away yg berbaloi2.







2 comments:

kinna said...

rajinnya hai bercuti sebelah pulau... syok gak kan sekali sekala tidoq hotel :)

RieNa said...

sesekali bolehla. kalau selalu2 sgt naik lemak pulak bebudak ni.

Langkawi 2017

Bulan 7, lps raya hari tu. Saya rasa nakk sgt p bercuti. Saya sorg. Tanpa anak2. Tp takkan bolehlaa nak tinggal anis nuha, sbb masih menyusu...