ohoiii~!!

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

nampak sgt taktau nak crita apa, sampai tajuk jd camtu. tp sbb ada org yg hari2 buka blog ni tp takde update,kesian pulak. hehehe.. utk org2 yg merindui i merepek, hari ni i akan merepek sungguh2. ini betul2 random.

mee goreng tulang basah

terliur tak? nampak sedap kan? sebenarnya, taklah sedap sgt.(ayat sedapkan hati org yg tgk) hahaha! ini namanya mee goreng tulang basah. pelik kan,bila mee goreng tp ada kuah. sbb namanya basah. jd mmg mee tu  akan berendam dlm kolam kuah daging berkicap. hahaha mmg ini repekan tahap gaban. kwn2 ofis saya  yg perkenalkan menu ni.

mee kuah tulang

biasanya saya makan mee kuah tulang biasa sj. mcm gambar atas ni. sedap. harga RM5. abg leh pun suka mee tulang tu. tp yg gambar atas sekali tu menu lain. lebih sedap sbb ada udang dan sotong dan teloq mata jgk. slurpp..saya yg dah mkn ni pun rasa terliur lg. hehehe..harga pun up skit, semangkuk RM8. pinggan tu mmg besar,mcm pinggan nasi tambah kat rumah ma. hahaha! nak habiskan sepinggan tu jenuh sengkak perut.

riena ni ckp byk pulak. ckp lah lokasinya kat mana?? hehe sorry sorry. lokasinya di food court Taman Pauh, bersebelahan Petronas depan Politeknik Sbrg Perai tu. Kedai nama Sejati Capati. waktu operasi jam 6 pm hingga 10-11 mlm (bergantung kpd kehabisan tulang) hehehe. hari sabtu ahad tutup tau. jgn dok pi hari sabtu ahad.

saya minta maaf kalau saya ada buatkan ibu2 mengandung jd mengidam, atau mereka yg berada di rantau org yg selalu mkn spaghetti jd meleleh air liur sbb nak mkn mee tulang. muahahaha! berdosa ke hah buat camni? kalau berdosa nak rasa bersalah ni. tp dah mintak maaf kan? hehehe

eh, pjg jgk entry ni, berbekalkan 2 keping gambaq dlm FB je. ok, kita tamatkan dgn 1 lg gambaq.


cik nawal sakit mata. kesian.

Comments

Kniedaz said…
wah wah...dahsyat tu..takpe..tunggu la..nanti kida pun p jugak (bila pi..order soto je pun..bukan mi tulang tu..hahaha)
RieNa said…
try la mi tulang plak. soto tu bungkus mkn kat umah.amacam,bernas tak idea? hahaha
D Yatie said…
tak mengandung tapi terliuq gak. hahahaha. :)
RieNa said…
hahaha kami x bersalah~!!

Popular posts from this blog

Derita sakit gigi.

:: perihal susu ::

Salam Terakhir ...