Wednesday, 5 December 2012

perihal bola.

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

saya suka tgk game bola, bukanlah semua game saya tgk. tgk keadaan lah. biasa kalau game semi final/ final, yg melibatkan negeri2 peberet (kelantan of course) dan tentunya game yg melibatkan pasukan negara @ Harimau Malaya (HM). mmg saya nak tgk. lps tu bising kat FB dan Twitter. seronok baca komen2 org yg menonton.

baru2 ni masa game HM vs Indonesia, kebetulan ramai ada di rumah ma. semua pun baru sampai dr kelantan. family kakak pun ada jgk. diorang sampai hari jumaat malam lg (itu sbb utama kenapa saya nak blk   dr kelantan hari jumaat jugak.kesian kakak kalau dia blk umah ma tp takde org)

so rumah ma mmg riuh rendah. yg paling bising tentulah abg man tu. tak gol pun dia jerit gol. bergegar rumah. tambah2 lg dgn abg lan. hafiz adik ipar saya pun join jgk. anak2 sedara si azzam, afif, ammar, akil, semua pun menonton jgk. itu geng lelaki. yg perempuan pun lebih kurang je. si naja dan nadia tu pun boleh tahan jgk.

geng org dewasa (ma, mak lin, kakak, dayah, mizah, kak ilah, kak mah) semua lepak kat hall berbual2. abg Pi buat hal sendiri, mengadap tab. dia tak minat bola. kesian. hahaha! saya berada di antara hall dan ruang tv, kejap join berbual, kejap gi tgk bola. anak2 kecil (nawal, ali, aqilah) main sama2 diorang. si baby arissa, lama dah kena menyorok dlm bilik, sbb dia  tidor. ayah dia (abg an) kejap2 bg isyarat suh org yg tgk bola diam2 skit. pffttt!! mana ada org tgk bola dok diam2. rilex ah,bkn selalu pun berkumpul ramai2 camni. tak cool lah ayahcik ni. hehehe

saat paling happening, bila gol  masuk. mmg gegak gempita rumah ma. mmg syokkkk! rasanya itulah kepuasan bila menonton bola, bila pasukan yg disokong menjaringkan gol. kan?

 ini 8 dr 13 cucu ma. dr kiri ammar, afif, azzam, naja, nadia dan aqil.
 depan : aqilah dan nawal.
afif tu menyorok belakang sbb dia tak pakai baju.
semua pun pakai baju HM. nawal tu takde baju bola. pakai lah baju TRW. hehe

tgk afif, selepas masuk 2 gol, baru dia pakai baju HM. haih..
pic ni nawal takde, tgh menangis sbb kakak2 abg2 tak bg dia amik gambar sbb dia tak pakai baju HM. kesian anak aku diperlakukan begitu. hahahaha

saya percaya bola menyatukan kita. bola juga boleh buat org bergaduh dan bersikap ganas. terpulang pd kita, untuk amik yg baik2 saja. manusia kan ada akal, bkn mcm lembu. :)

tak sabar nak tgk game harimau vs gajah (thailand) ahad nanti. ALL THE BEST HARIMAU MALAYA!

No comments:

Langkawi 2017

Bulan 7, lps raya hari tu. Saya rasa nakk sgt p bercuti. Saya sorg. Tanpa anak2. Tp takkan bolehlaa nak tinggal anis nuha, sbb masih menyusu...