Thursday, 6 December 2012

bakal berakhir.

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

bulan 12 dah masuk hari ke 6. tak lama lg bulan januari bakal menjelma. kita akan masuk tahun baru. bab itu saya tak runsing. yg saya rasa 'kurg best' ialah, jalan raya akan kembali sibuk. hehehe. kan cuti sekolah 2 bulan ni jalan lengang waktu pg sbb cuti sekolah. saya kluar rumah dr lahaq yooi tu pukul 7.20pg pun sempat sampai opis sblm 8 pg. tp kalau hari biasa,jgn haraplah. mesti akan lambat punya. tp nak buat mcmana. tak kisahlah. dah bertahun2 kerja mmg takleh lari dah bab tu.

thn depan jugak nawal akan mula bersekolah tadika. takde istilah dia nak cuti sesuka hati dia, tak boleh pegi dgn ayah lambat2 sikit.  mau tak mau,mesti keluar pg dgn ummi siap mandi pakai baju sekolah. haih. taktaulah keadaannya mcmana. nawal ni ikut mood. kadang2 dia nak mandi pg, kadang2 dia kata air sejuk,dia nak basuh muka saja. kdg2 nak mandi bersabun, kdg2 nak mandi koboi sj. isk. semoga nanti dia baik2 saja. nak mandi, siap2 takde edisi mengamuk2 di pg hari. kalau dia mengamuk2 boleh buat ummi stress. huhuhu. tak best kan kalau pg2 dah kena marah2, jerit2 kat anak2? saya paling tak suka mcm tu. kalau boleh nak elak sgt2. sbb ia akan mempengaruhi mood kita sepanjang hari.

sbb tu jugak saya mohon utk masuk kerja jam 8.30 pg, dan pulang jam 5.30 ptg. biar saya ada masa utk siapkan nawal pg2. sbb dia pun mula kelas jam 8.30 pg. sbb tak biasa lg kan. kalau nanti dia dah ok, saya mungkin boleh kembali masuk ofis jam 8. kita tgk lah keadaan mcmana nanti.

oh ya, hari ni 6 disember. selamat hari lahir buat adik saya Mizah, semoga dipertemukan jodoh yg baik dan berbahagia dunia akhirat. amin.

juga selamat hari lahir buat sahabat sejak sekolah, Pizah. semoga sentiasa dlm rahmat dan kasih syg Ilahi. miss u lahh..

oklah, itu je,. entry hari ni takde gambar. sekian, terima kasih.

2 comments:

leeja said...

Rina,
kak liza pn gitu gak, time budak2 tu kecik k.liza senang sbb ayah dia yg uruskn. tlg hantaq pi umah baby sitter dan segalanya.
bila pakat dah start pi taska & tabika nie, kak liza la yg kena uruskn plak sbb k.liza yg awal pi kerja dan hantaq depa pi sekolah. klu dulu, uruskn diri sendiri ja pepagi. sejak 2 tahun nie, kena uruskan adam & maisarah pagi2.

RieNa said...

kann?? ni diri sendri pun tak dan nak belek dah k liza. pakai tudung instant ja, nak pakai tudung bawal pun x dan,apatah lg nak pakai shawl belit2. mmg tak sempat la. mekap mmg apatah lg.mujur sempat pakai bedak dgn lip balm ja. hahahaha tu berebu8t dgn ali dia pun nk pakai bedak jgk. hehe

baby baru

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... New member of the family. kegunaan harian. perjalanan hari-hari dr LY - ...