mandi kolam @ The Carnival, Sg Petani.

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

Ahad lps pegi Sg Petani. dah lama berhajat nak bwk budak2 mandi manda. nak pi sungai dah biasa, jd kita ubah citarasa, kita pergi water theme park, The Carnival di Cinta Sayang Resort, Sg Petani.

tiket masuk RM23 utk dewasa, dan RM18 utk kanak2 dan warga emas.

tempat tak luas, game mcm tak byk sangat. tiket mahaiiiii.. tp peraturan pakaian tak ketat sgt. kemudahan tandas, tempat salin pakaian dan gerai makanan ok. surau kami tak jumpa, kami solat di masjid masa balik.

nawal dan ali really had fun. cumanya cuaca tak berapa baik. kejap2 hujan. nawal tu belasah ja main hujan. Ali saya control lah. tu pun meraung2 dia nak masuk kolam. bak kata sepupu," mcm anak itik jumpa air." mmg sesuai sgt lah perumpamaan tu dgn budak2 ni.


 ali lps mandi.
 baru nak mandi.
 kakak nawal tak mau naik. seronok sgt main air.

 tutup kepala sbb hujan rintik2. tp mcm sama je kena hujan dan duduk dlm kolam.
 gambaq ummi dia kena crop sbb mcm lebaq sgt, besar pinggan. hahaha
 ali kiut. hehehe

dan malamnya, saya berdoa tak henti2 moga anak2 tak demam, selsema atau sewaktu dengannya. Alhamdulillah, anak2 baik2 sj. ayahnya je selsema. kekeke

seronok, next time boleh pegi lg.

Comments

Nihlah Insyirah said…
wah banyak syok mandi kolam...nanti kakak insyirah, nuha dan ahmad boleh cuba uga:)
RieNa said…
boleh boleh boleh! mesti depa suka. :)
MyzwaR said…
tu la.. ibu2 ni.. suka lupa nk doa kat ayah2.. sian aleh selsema.. hoho...
RieNa said…
nak buat camna, ingatkan ayah pandai jg diri sendiri. hehe
Alin said…
Melawat awak hri nie. Keep update. sy suka blog awak. Like3
Siti Sharini said…
eh tak tau pun ada tempat ni..nanti boleh try p bwk anak2..

Popular posts from this blog

Derita sakit gigi.

:: perihal susu ::

Salam Terakhir ...