Aidiladha 1433H/2012

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

raya haji kali ni tak brapa best sgt. pertamanya sbb Ali tak brapa sihat. mujuq mlm raya dia boleh tidor lena, badan tak panas. hari raya pun ok. tp mlmnya badan dah panas blk. alahai. tp Alhamdulillah, sejak hari ahad, sampai skrg, Ali dah sihat. dah tak demam langsung. Alhamdulillah,syukur sgt. ada batuk2 dan selsema skit. jd minyak batooka itulah jd 'kwn baik' dia sehari2.

keduanya, sbb family bangi tak ada. kakak ke mekah sbg petugas haji. abg ipar dan anak2 saudara pun beraya kat bangi je. mujur jgk diorang tak blk. dengar kabar highway jammed teruk kan? kesian lah kalau tersangkut lama2 kat jalan. tp diorang dah biasa sangkut kat jammed. cuma penatlah drive.

ketiganya, tak sempat amik gambar 4 beranak. entahla kenapa hari raya tu mcm takde feel nk bergambar. pd hal byk je masa.

keempatnya, takde dah. itu saja. hehehe

jadi marilah kita tgk gambar apa yg ada.


saya buat kek ni hari rabu mlm khamis, hari bermalam di rumah ma. start buat pun dekat2 pukul 11 dah,tunggu Ali tidor dulu. nawal bila tahu saya nak buat kek,dia sanggup tak tidor sbb nak tunggu kek ummi masak. dlm oven tu 3,4 kali dia pegi jenguk. mmg nampak dia excited sgt. (nampak sgt ummi dia jarang buat kek,skali buat sampai anak teruja. hahaha) bila kek siap masak jam 12.30 mlm, dia mkn dgn sungguh2.

"sedapnyaa kek ummi buat..nanti nawal nak habaq kat kawan2 nawal,umi buat kek sedappp.."
tgk,anak sapa lah yg sweet sgt niii....terharu ummi tau..hehehe

 padahal buat kek marble je pun,bkn gempak sgt. buat kek vanilla + oren. main belasah saja. tu pun anak kemain lg puji. hehe

 pg raya, kat umah wajib-pegi-setiap-kali-pg-raya, rumah mak lin. getah rambut nawal handmade by kak ida - Jari kniedaz. cantik kan?


ayah dan anak teruna dgn baju raya puasa yg lepas.

 ali yg tak berapa sihat. asyik merengek. kesian dia.

 ini menu raya di rumah mak. gulai ikan kering, sambal tumis udang + petai, kobis goreng, ikan goreng,ikan kering, ulam dan sambal belacan. sgt rare kan? tp mmg sgt mabeles dan meletop. abg aleh mkn bertambah2. saya mkn kadar biasa, walaupun teringin sgt nk mkn byk2. Nak mendidik perut lah katakan. hehehe

  dua-pun pakai baju raya lepas. malas nak buat baju baru. elok lg je.

 nawal dan arissa syuhada. mujur abg an blk raya di kota bharu pd raya ke 3, kalau tak bertambah tak meriah lah raya di rumah ma.

 arissa sudah 5 bulan lebih. bulan dpn dah boleh mkn solid food. yay! bertambah montel lah anak sedara acik ni. hehe




dah takdak keja lain. asyik snap gambaq sendri.

lps blk dr rumah mak, blk rumah ma lg. lps tu blk rumah mak mentua, bwk mak mentua pegi sik,rumah kakak ipar. mkn kenduri korban. sup tulang,ayaq asam, huiii..bestt..tp saya bertahan tak minum ais. gagahkan diri minum air suam byk2. sepanjang 4 hari dr 10 zulhijah hingga semalam, saya cuba minum air suam sahaja. sbb makan daging byk. berat dah tentu naik. huhuhuhu...

oklah. itu je. takdak cerita dah.

Comments

Z@i Z@mR33 said…
huhuhu...sm la dgn kami.ry 1st sbgai isteri tp xdak gmbr kami bdua pkai bj ry....lupa abessss
RieNa said…
thn dpn takmau lupa dah. hehehehe
shaliza said…
Best je nampak...hehehe.
Tak balik kelantan ke?
RieNa said…
tak blk la sha, sejak kawen tak pernah lg blk beraya di kelantan,samada aidilfitri @ aidiladha. kesian kat mak mentua kalau pg raya kami takde. :) lgpun ma sendiri pun tak blk raya sana jgk. abg2 je lah yg blk pun,tu pun sbb wife masing2 org kelantan. hehe

Popular posts from this blog

Derita sakit gigi.

:: perihal susu ::

Salam Terakhir ...