tak suka adik besaq.

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

saya suka post cerita nawal dlm blog ni mahupun FB. terutama dialog2 comel dia. kadang2 saya ketawa besar dengar dia bercakap. ini ada cerita baru.

kami dalam kereta, tak ingat dr mana nak ke mana. nawal tu tabiatnya dia suka duduk di tgh2 antara seat driver (ayahnya) dan seat sebelah driver (saya lah tu.) kebetulan kat tgh tu ada box yg isi brg tu,mmg sedap lah dia boleh bertenggek kat situ. tp agak mengganggu la ayahnya memandu,terutama bila nak tukar gear,maklumlah,kaki nawal boleh tahan pjg jgk.

jd,berlaku lah perbualan ini.

ummi : nawal duduklah elok2 kat belakang, kesian ayah susah nak bwk kereta. nawal dok blkg pun boleh dok tgh2 jgk. kena aircond jgk. (sbb dia bg alasan nak dok situ sbb nak kena aircond)

nawal : takmaulah, nawal syok dok sini. sejuukkkkkk...

ummi : nanti adik besaq, adik pun kena duduk belakang dgn kakak jgk. dua-dua tak boleh duduk depan dah.

nawal : alaaa...nawal takmau lah adik besaq. nawal suka adik kecik2 lagi.

ummi : alaaaa,kenapa?

nawal : adik besaq tak syok main. adik tak payah la besaq. adik kecik ja tau. jgn besaq tau. (sambil tepuk2 kepala adik dia yg tgh menyusu dgn saya)

ayah : takpalah, nanti adik dah besaq, kalau Allah izin, ummi bg adik lain kat nawal. adik baby. nawal nak tak? (amboiiii ayah dia..nak kena la tuuuu...)

nawal : haaaaa.. nak ! nak! nawal nak adik baby!! (dgn sengih2, terloncat2, excited sgt dia.)

amboi nawal tu..syok ja dia nak adik baby lain ye.. isk..isk..isk..

ummi no komen, buat masa ni nak selesaikan misi menyusu ali genap 2 tahun dulu. huhuhu


Comments

Kniedaz said…
Semoga berjaya..
Yani n Yana dah setahun 6 bulan menyusu badan..susu ok lagi tapi kena campur dah..tapi tok-tok diorang plak yg kalut nak suruh benti huhu..
RieNa said…
dorang kesian tgk k ida kot. ye lah, dua org plak tu. takpa kida, selagi kuat dan terdaya, teruskan usaha!! haha

Popular posts from this blog

Derita sakit gigi.

:: perihal susu ::

Salam Terakhir ...