Monday, 10 September 2012

hak bermain hak kami!

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

ahad lepas, ikut perancangan asal kami sekeluarga nak ke Sik, rumah kakak ipar saya. nawal dah beriya2 nak mandi sungai rumah abg ajim sepupunya tu. tapi terpaksa kensel sbb rupanya kakak ipar saya tiada di rumah kerana berkursus. miscommunication betul dorang nih.

jd disebabkan kasihankan nawal yg dah excited sgt nak p mandi sungai, ayahnya pujuk dia dgn membawanya ke indoor games di Jusco perda tu. nawal kalau sebut mainan,mmg teruja lah dia. semua budak pun mcm tu lah. so here's the pictures yg sempat ummi dia snap masa kat sana.


 seronok betul ali. ummi ayah dia biar je dia nak merangkak ke, memanjat ke, berenang ke, kalau kat rumah,berkumandang lah suara kuat umi,"jangan!" "bahaya tu ali!" "ali,tak boleh panjat tu!"


 ceria betul dia. ummi tumpang seronok tgk anak ceria.

 nawal mula2 agak malu dan segan, maklumlah ramai budak. 3 minit je,lps tu, dia pun sama naik lah. ligat dan lasak.

 ali lebih byk berkubang dlm kolam bola ni. masih takut2 nak melasak. dia pun baru boleh berjalan, melangkah pun takut2. asyik tersembam saja.

 nawal yg jahitan di dagu dah dibuka. yg tinggal cuma parut, moga parutnya hilang lah cepat. anyway,anak dara ummi masih comel wpun berparut di dagu. huhuhu




 seronok tgk nawal main dlm kolam bola ni, geram je nak join. hahaha!

 takpelah,umi main kat tepi2 je. jadilah,lepas gian. haha
 seronok tgk dua beradik ni main. lain kali boleh bwk lagi.


malam sebelum tu, taska nawal buat jamuan hari raya. umi berhajat nak amik gambar nawal bersama cikgu2 dia. tp cikgu2 dia nampak sibuk, so tak jadi lah. amik gambar ummi dgn ayah je lah.


tu je kot. taktau nak crita apa dah. *tetiba habis. haha

No comments:

Aidil Fitri 2017 ~ Part 3

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... walaupun dah berlalu sebulan lebih, saya tetap nak masukkan entry ni jugak. s...