Dilema seorang Ibu.

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

anak saudara saya yg sulong, si kak long Afifah, telah menamatkan pengajiannya di Uniten ogos lps. dan bakal bergraduan pada 3 november ini.

masa dia bgtau saya lama dulu yg dia dijangka konvo pd tarikh tersebut, saya dah teringat yg ibu dia @ kakak saya akan ke tanah suci sbg petugas haji pd oktober. saya rasa kakak tak sempat balik sbb raya haji pun 26/10.  biasanya kakak akan pulang bertugas selepas 2 @ 3 minggu aidiladha. jd kebrangkalian utk ibu dia tak dpt hadir konvo kak long adalah sgt tinggi.

dan  semalam, dah confirm yg kak long bakal konvo pd 3/11, dan kakak pun dah dpt tarikh berangkat pd 15 oktober. Insyaallah.


dan kakak ada meluahkan rasanya dlm FB kak long. :

(nangis guling2 tu kiranya sedih sgt la, takdela kakak berguling2 sbb sedih.)



alahai, sedih la pulak.. tahun lepas kakak tak p bertugas sbb bos tak izin, tahun ni dpt p tapi anak pulak nak konvo. kalau ikut ayah kak long, dia suruh ibu p sj, anak2 biar dia handle. lgpun katanya k long nak amik master,ada konvo lg. insyaallah. ( itupun kalau k long rajinlah kan..)



kakak dan anak sulongnya.

dan ini nasihat dr seorang ayah utk anaknya :


nasihat ini sgt menyentuh perasaan.


apa-apapun, Allah dah aturkan yg terbaik. masing2 kena redha dan tawakal dgn segala perancangan Allah Taala. dan saya percaya kakak dan afifah redha dengan ketentuan Allah.

Comments

kinna said…
yes betoi tu..nti kaklong ada lg peluang utk konvo master. panggilan haji (petugas ke tidak tetap tetamu Allah) bukan selalu dpt. nti pnjm robe awal2, b4 ibu bertolak bergambar siap2 kat studio...:)
RieNa said…
betul. wpun dah berkali2 pi, kerinduan kakak pd baitullah tak dpt ditahan2.
Z@i Z@mR33 said…
Superb nasihat sang ayah...
mula teringat kt arwah ayah
RieNa said…
seorg ayah yg sarat dgn kasih syg. :)
Salam,

Na...pizah pun time konvo master, mak ayah tngah berada di tanah suci..sedih mmg sedih tpi perancangan Allah itu lebih baik...:)
RieNa said…
doa ibu bapa ni kan makbul, tambah2 pulak berdoa dr tanah suci. :)

Popular posts from this blog

Derita sakit gigi.

:: perihal susu ::

Salam Terakhir ...