kembali runsing.

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

ya, masalah pengasuh Ali kembali lagi. lps ma jaga ali utk sebulan bulan Mac, start April saya hantar ali kembali ke taska, sbb masih ada ruang utk ali.

dan hari ni. cikgu ali di taska tu nak berhenti. 2 org serentak pulak tu. so taska dah kekurangan cikgu. disebabkan ali ni special case ( dia perlukan sorg cikgu utk handle dia saja,alahai anak saya.) maka Ali terpaksa cari tempat lain. kesian tak kesian tak??? kesian kat ummi dia lah. huhuhu

jadinya saya terpaksa survey lg pengasuh @ nursery yg sanggup jaga Ali.

antara  pengasuh atau taska. ada pro dan contranya. dalam kes Ali, dia memerlukan perhatian khusus sbb dia susah nak dengan org. dia susah utk ditinggalkan sendirian dan dia juga mudah kena demam @ selsema @ batuk. jadinya, kalau hantar dekat pengasuh, risiko utk dia dijangkiti atau menjangkiti penyakit tu mmg kurang, tp pengasuh agak payah utk menjaga sbb dia mmg tak boleh dibiarkan langsung. susah kalau pengasuh nak buat kerja lain hatta nak ke tandas sekalipun.(ini mmg dah terbukti masa ali dlm jagaan maklangnya dan tokmanya hari tu).

kalau hantar dekat nursery @ taska plak, pengasuh ramai. boleh gilir2 layan dia. dan bebudak pun ramai. ali boleh berkawan jd dia tak rasa ditinggalkan. tp itulah, risiko utk dia dijangkiti dan menjangkiti tu terbuka luas lah.

jadi bagaimana, apa yg baik utk Ali? pengasuh atau nursery? Ya Allah, permudahkanlah urusan kami....

Comments

diha_fitri said…
Bg saya pengasuh is always the best option berbanding taska kalo untuk baby (due to safety & health issue). Bab xsempat ke tandas tu small matter je pd saya, bole arrange mcm mana pun. Just my two cents ;)
RieNa said…
nampaknya begitulah. kalau kita sbg ibu buat mcmana pun takpa,tp kalau pengasuh,depa nk p toilet pun susah stress la utk depa.

Popular posts from this blog

Derita sakit gigi.

:: perihal susu ::

Salam Terakhir ...