Gila kek.

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

saya suka kek. mmg dr kecik sampai besaq saya mmg suka kek. kalau ada org offer kek mmg saya tak tolak. kalau dulu kek span tu saya belasah, skrg dah besar update skit lah. kurang2 pun mkn chocolate indulgence. hehehe berlagak tak ingat..

hari ni pertama kali dlm hidup, saya cuba mkn kek red velvet. kawan saya C-Fah buat. terer betui dia. dah la lawyer, rajin sungguh dia bakaq2 kek ni. 

red velvet cupcakes sebelum topping dgn cream cheese.
selepas. sedap sgt. RM3.50 sebiji.

harga dia mmg agak mahal sbb bahan2 dia mahal. lg pun guna bahan berkualiti utk menjamin kesedapan dia.
selain dr cupcakes ni, saya pernah order fruit tart dan cheese tart dgn C-fah.

fuhh, cheese tart mmg mabeles. abg aleh pun puji sedap.

beberapa minggu sebelum ni saya mkn kek chocolate cheese, done by kak ita opismate saya. kak ita ni mmg pembuat kek utama di opis kami. asal ada majlis apa2 yg perlukan kek, mmg kami tuju kat dia lah. alhamdulillah, setakat ni kek kak ita buat sentiasa memuaskan hati. mmg sedap.

chocolate cheese cake by kak ita @ aizaph bakery
chocolate cheese cake utk family day library hari tu.

kak ita pun buat tart, cream puff jugak. agaknya kalau org buat kek, mesti pandai buat yg lain2 jgk. hari ni saya order lg kek ni utk anak sedara saya, naja. tp yg kecik punya lah, 500gram. yg besaq tak mampu, tunggu birthday sapa2 nanti kita order.

masa majlis pertunangan adik saya,hidayah hari tu, saya tak sempat nak order kat k ita atau c-fah, sebab nak amik jauh. majlis hari ahad. mmg tak jumpa kat opis. jadi saya try order dgn Ibtisam @ Lady of cupcakes, sbb boleh amik kat opis saya sj. senang crita.

cantik kan? choc moist. walaupun saya order utk hantaran, tp ibtisam bg extra 2 cuppies utk saya rasa. sedap. kira tak sia2 lah cubaan saya order. hehehe bolehlah order lg.

masa kat wad ali sakit baru2 ni, adik katil sebelah bg namecard dia, pun buat kek jugak. hehe

ramai org disekeliling saya pandai buat kek, dan ambil tempahan kek. kalau nak order tu bila2 masa saja. senang.

dan muncul 1 soalan cepumas dr suami saya," ayg tak mau blajaq buat kek ka? kata suka mkn kek." hihihi tersipu2 bini dia..

betullah, dok order dgn org ja. kalau pandai buat sendiri takyah dok order dah,buat sendiri saja. hehehe
hmm..nak simpan duit, nak beli oven. muahahahahaha!

 
beli kek hadiah utk sendiri, mengidam cheese cake masa pregnantkan ali. @ Nash Donuts, Bandar Perda.

Comments

Popular posts from this blog

Derita sakit gigi.

:: perihal susu ::

Salam Terakhir ...