Jalan-jalan cari pasal.

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

Assalamualaikum~!

amboi2 adik Ali, kemain lagi ye bercerita dalam blog ummi. lepas ni kakak kena gilir2 lah bercrita dlm blog, kita take turn ok. haha! kakak ok je, sbb kakak rasa org lagi suka kita yg tulis dari ummi tulis. hehehe. soryy ummi. nawal bergurau je.

Sehari sebelum sambutan hari thaipusam, hari isnin, ayah bawak kami jalan-jalan ke Bukit Bendera. nawal ajak tok dgn mak tam sekali. lg ramai lg meriah. ayah bila nak beli kereta lg besar?bleh bwk ramai2.

kami sampai di kaki bukit bendera dalam jam 10.30 pg. masa tu org dah ramai. beratur agak panjang. mujur ummi kejap je beratur. dlm 10 min je dah selesai. harga tiket RM8 utk dewasa (pergi blk) dan RM4 utk warga emas dan kanak2 lebih 3 thn. tapi kena bg ic lah masa beli tiket, kalau tak kena bayaran mcm pelancong asing,RM30. hehehe

ini sebelum nak naik keretapi @ train. nawal sebut 'teyen'. hahaha!

ini tok yam @ ibu kpd ayah nawal. tok ckp dah bertahun2 tok tak pi bukit bendera. sejak ada train baru ni. nak tahu jugaklah mcm mana rupanya.

adik ali yg behave. masa nak pegi dia tidor. bila sampai dia cergas. bila balik dia tidor lg. kiranya atas kereta dia tidor je. syoklah tu bleh dok atas riba ummi. nawal jgk kena duduk belakang. jeles tau.

ini dah sampai puncak. org ramaiiiii sgt. cuti umumlah katakan. ramai yg datang dr luar P.Pinang. 

ummi malas nak bwk stroller ali. jd terpaksalah berdukung. mujur ada ayah.

kami sampai je ada pertunjukan ular. sebelum mula pertunjukan tu nawal dgn eksyennya berdiri depan pentas. tp elok je abg tu keluarkan ular, nawal terus lari duduk dekat ummi. nawal takutlah, takut ular tu terbang atas nawal. tp ummi ckp ular tak boleh terbang, ular boleh merayap je.

berani betul kakak dan abg2 tu pegang ular. siap cium ular, belit2 ular. eii..nawal geli lahhh...


jd nawal duduk jauh2 dgn ayah dan adik. hehehe

 kami jalan2 atas tu dalam sejam je rasanya. tok tak larat nak jalan jauh2. lepas bg adik mkn dan menyusu. kami pun naik train turun. train yg baru ni laju betul. mcm LRT. bestt!

sampai je kat bawah dlm 12.30 tgh hari, wahhh! org makin ramai. beratur nak beli tiket pun panjang sgt. ummi ckp mujur kita sampai awal sikit, kalau tak kesian kitorang kena panas. kami balik ikut jambatan, tak dpt nawal naik 'feyi' sbb jln jammed. ayah ckp esoknya org india nak sambut Thaipusam. lain kali ayah bwk naik feyiii lg.

mkn tgh hari di bandar perda, lps tu blk rumah tidor. hehehehe

sekian shj cerita nawal kali ini. lain kali nawal cerita lg ok!
tata~!!!

Comments

Popular posts from this blog

Derita sakit gigi.

:: perihal susu ::

Salam Terakhir ...