sepagi di mengkuang dam.

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

assalamualaikum!!

hai semua! utk sapa2 yg baca blog ummi, sorilah sbb ummi jarang update blog skrg ni. biasalah ummi tu, ada angin rajin, ada angin malas. tak mcm nawal ni, sepanjang masa je rajin. semua benda nawal nak wat ii.(nawal nak bt sendiri.) sampaikan nak buh susu dlm botol, buh nasi dlm pinggan, basuh kencing, syampu rambut, pendek kata, hampir semua benda nawal nak buat sendiri. nawal kan anak sulong,jd kena lah berdikari. kan?kan?kan?

byk benda nawal nak cerita. tp hari ni nawal nak cerita yg nawal ikut tok ma p mengkuang dam ahad lps. tok ma nawal tu rajin, tiap pg ahad ma p joging dgn ayah wan. ayah cik dgn cikda pun pi jgk. jd nawal,adik dgn ummi ikut jgk. ayah tak ikut sbb kena bawak tok yam p amik duit BR1M.kekeke!

tok ma ckp, org nak tutup dah tasik mengkuang ni, depa nak buat projek apa ntah. thn dpn kot nak tutup. jd ada setahun lg boleh main-main kat sini,lps ni taktaulah bila lagi. nawal suka mai sini sbb ada byk ikan dlm tasik, bleh bg ikan mkn. pastu nawal boleh lari2 tanpa ummi ckp,"jgn nawal! nanti jatuh!" kat sini ummi biar je nawal lari. kalau jatuh tak sakit sgt sbb atas rumput.

adik ali pun suka mai sini, dia asyik tgk org je,lps tu senyum2 kalau ada org tegur dia. tok ma ada join aerobik kat sini. ada joget2. nawal teringin nak join, tp nawal malu..tp bila auntie chinese tu pasang lagu chicken dance je, nawal takleh tahan dah. nawal ikut depa buat jgk. ummi, tokma pun buat jgk. adik tgk sambil sengih2. seronok betul joget lagu chicken dance. ummi tak amik video pun. apalah ummi ni.

 adik ali tgh tgk apa ntah..


 nawal yg dah besarrrrr..


kat bawah ni gambar nawal  2 tahun lepas masa mai mengkuang dam jgk. comel mcm adik. ke adik comel mcm nawal?hihihihi..
apa2lah.. nanti nawal nak ajak ummi mai sini lagi.

ok dah. nanti kalau rajin nawal cerita lagi.

dr nawal yg perasan comel.
Aisyah Nawal.

Comments

Popular posts from this blog

Derita sakit gigi.

Salam Terakhir ...

:: perihal susu ::