Friday, 27 January 2012

Malam Jumaat..

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

tajuk entry ntahapahapa. ;)

Al-kisahnya mcm ni, balik dr amik anak2 di taska ptg khamis, nawal tetiba minta nak mkn hefsi @ KFC. saya ckp ok, nanti ummi beli ayam goreng kita mkn kat umah.

"takmau. nawal nak mkn kat kedai hefsi."

amboi, kemain lg demand ye. tp mmg dah berkurun tak mkn KFC, rasanya sejak bersalin tak bawak pun lg dia makan kat situ. maklumlah, bukan tekak ayah dia. kalau tekak ummi dia selalu je. hahaha!

jd lps dia sendiri call ayah dia,bgtau nk mkn KFC, maka ayah pun bwk lah kami k sungai dua.

Namun malang tak berbau, tetiba enjin kereta mati betul2 simpang nak masuk KFC. apa lg, paniklah. abg leh tolak kereta, dan saya drive.

mujur bengkel kawan abg aleh dekat situ je, dia lah yg dtg ambil kereta. dan kami, nak blk mcm mana ni? takpa, kita makan dulu. nanti pikir kemudian.

cubaan 1 : call abg an, alamak, dia ke surau lps tu terus mandi wap. takleh contact sbb dia tak bwk handset.

cubaan 2 : call abg man, dia ada appointment dgn org insurans plak. ok takpa.

cubaan 3 : call abg lan. alhamdulillah, dia baru balik masjid, dan boleh ambik kami. pheww! lega.

jadi ini gambaq2 sementara kami di situ. mujur anak2 tak meragam. nawal asyik merayau dlm tu, dan ali jd bahan usikan staff kfc.


mata ali mmg selalu jd camtu kalau kena flash.


terima kasih adik2 KFC atas layanan baik kalian. main2 dgn ali dan nawal. tolong bawak nawal ke toilet bila dia nak 'kenshing'. abg aleh ada di bengkel, mmg tinggal kami je melangut kat situ.

err..KFC, tolong buat playground mcm mcdonald boleh tak? bolehlah anak2 saya lepak kat situ bila terjadinya kes mcm ni. huhu.

sampai ofis hari ni, berkata lah opismates saya Syariful dan irwan, "pasaipa tak call kami? kami pun boleh ambik."  aiseyyy, cek lupalah! hangpa dok sg dua ja. *tepuk dahi.

dan terima kasih banyak2 'superman' saya abg lan. dan happy birthday . hari ni dia sudah 41 tahun. tua dah abg aku nih.

alhamdulillah, di saat kita susah, ada org yg boleh tolong. itu nikmat Tuhan jgk.

No comments:

baby baru

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... New member of the family. kegunaan harian. perjalanan hari-hari dr LY - ...