Posts

Showing posts from November, 2011

Fashion Show Nawal

Image
Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

mula2 rasa malas nak menaip pasal ni,sbb dah byk hari dah event ni, tp rasa tak best. sbb saya ni jenis suka baca balik apa yg saya tulis bab anak2. so kalau tak taip bab ni, rugi lah.


Aisyah Nawal, anak sulong saya sudah 29 bulan = 2 tahun 5 bulan. Besar dah anak dara ummi. sedang bersekolah diasuh di Taska/Tadika Permata Intelek, Tmn Guar Perahu. dah 5 bulan nawal bersekolah, dan perkembangannya, Alhamdulillah. tak rugi saya hantar dia ke nursery awal2.

tadika ni buat majlis konvo utk bebudak 6 tahun, acara tahunan, mcm tadika lain jgk. jd ada acara khas utk bebudak 4 thn ke bawah, iaitu pakaian beragam @ fashion show. nawal join jgk, saja suka2, seronok jgk. pakai je baju apa yg ada, kos beli kasut baru je, tu pun RM5.90 kat kedai bata. kekekeke

ni dia lenguh berdiri, mintak nak amik gambar sambil duduk. 
 wajah slps dimake-over oleh tok ma.
dah siap, mari kita pergi!
bergambar dgn ma, sesampainya di sekolah.
adik ali yg monte…

pemalas.

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

byk benda nak crita. tp malas nak menaip. teruk kan?

ada apa dgn 11-11-11.

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

nak jgk tu buat entry pd tarikh ni.

kalau tahun lps pd 101010, aisyah nawal pertama kali menyebut ummi, jd apa yg menarik utk hari ini?

rasa mcm takde apa kot.

memetik status sorg rakan dlm FB :

 'Tanpa apa-apa i'tikad pada tarikh tersebut tak dosa tapi bodoh' - Ust. Azhar Idrus pada


 menjawab ketaksuban pada tarikh ini.








selamat hari jumaat. selamat berselawat banyak2.




11/11/11 - Ali genap 4 bulan. masih belum boleh meniarap. masih minum susu ummi shj. Alhamdulillah.

'Ali Nufail - Anugerah Tertinggi.

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

Ali hampir mencecah 4 bulan. tp saya belum lg berkongsi cerita bagaimana saya melahirkan dia hari tu. tidak seperti kakak Nawal yg dilahirkan secara ceasarian, Ali dilahirkan 'ikut pintu'. Alhamdulillah. Allah makbulkan doa2 saya ketika mengerjakan haji tahun yg lalu.

ramai yg salah sebut Nufail sbg Naufal. saya senyum sj. mmg mudah sebut Naufal dr Nufail. kenapa  tak namakan Naufal? sbb maknanya. Nufail maknanya 'anugerah'. kalau Naufal maksudnya ' dermawan'. dan saya pilih Nufail sedondon dgn Nawal, pun bermaksud 'anugerah' jugak. jd anak2 saya adalah anugerah dr Allah utk kami. Begitulah..

dan nama Ali? sejak saya tahu saya pregnant masa di Mekah slps selesai kerja haji, saya terus memanggil baby ini Ali. taktaulah kenapa. mungkin sbb ketika itu saya di Mekah, jd namanya bercirikan Arab, sementelah khalifah yg 4 pun namanya Ali. mungkin sbb nama ini mudah , huruf A lg, seperti kakaknya Aisya…

ibu yg gagah!

Image
Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

ada kawan saya sorg nih. dia seorang jurutera asalnya.
tp dia sanggup meninggalkan kerjayanya utk menjadi usahawan.
untuk mempunyai lebih masa dgn anak-anaknya.
chaiyokkk!~ arn, anda mmg gagah!

dan ini webnya, kalau lah ada yg berminat dgn hasil kerjanya. :)

Pn. Noorihan