Ali dan botol susu.

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

Ali mmg anak cerdik. walaupun dia terlewat 12 hari utk menikmati susu ummi secara directfeeding, tp kali pertama menikmatinya,dia sudah pandai menghisap. mmg bijak.

tapi bijaknya sehingga dia menolak semua jenis botol dan puting. dia mmg taknak susu dlm botol. susu umi ke, susu formula ke, dia cuma jelir2 lidah, gigit2 skit, dan akhirnya meraung. " tak best mcm nenen dgn ummi" - mungkin itu katanya.

dan itulah menjadi masalah saya skrg, susu EBM byk yg buang je sbb dia tak habis minum.
lps tu skrg takde sapa berani nak jaga dia, sbb dia taknak minum susu.lps tu menangis. asyik kena dukung je.
mmg bikin ummi runsing. skrg ni ma yg jaga, mujur ada pakcik yg turut membantu. kasihan ma. saya tak nak menyusahkan ma, cukuplah dia menjaga saya sejak kecil, ni nak kena jaga cucu plak. kesianlah ma.

Ali tu takde apa pun, dia ok je, kalau dia kenyang,dia tidurlah.tp sementara nak kenyangkan dia tu. mcm2 lah kena try. dah 2 hari, try bg susu pakai syringe. dia telanlah jgk,lps tu tidor. cptlah ali 6 bln, nak bg mkn. mungkin mslh ni bleh selesai.

ya, saya takkan berhenti berdoa.

agaknya, Ali nak tak botol mimijumi ni? RM87 sebotol. giler mahal. 

Comments

kinna said…
Alahai anak soleh sayang..menguji keimanan ummi kamu betul..anak soleh dan bijak, lengkap pakej!
RieNa said…
mungkin ada hikmahNya disebalik semua ini yg kita belum tahu. ummi akan terus sabar dan mencari penyelesaian. Moga Allah bantu ummi, amin.

Popular posts from this blog

Derita sakit gigi.

:: perihal susu ::

Salam Terakhir ...