Wednesday, 20 July 2011

pertama kali...

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...                                                                        

Hari ini , 19hb july, 8 hari setelah bersalinkan Ali, saya baru dpt dengar tangisannya. subhanallah. tangisan yg sepatutnya saya dgr sejurus dia keluar dr rahim saya, tertunda sehingga 8 hari lamanya. hari ni jgk tgn mungilnya menggengam jari saya, hari ni pertama kali juga saya melihatnya menguap dan bersin. subhanallah. indahnya perasaan ini. terima kasih Allah kerana beri peluang utk saya lalui semua ini..                                                                                                    
          Ali lebih baik skrg. dos ubatnya cuma tinggal r1 saluran (dr awal dulu 9 saluran!) tiub utk alat bantuan pernafasan jg telah dibuang. perkembangan ali sgt positif dan pantas! hanya Allah Maha Berkuasa atas semua ini. subhanallah!                                            
          Betapa saya rindu utk memeluknya. dan saya takkan berhenti meminta dr Allah SWT utk terus pelihara dan menyembuhkan Ali..amin ya rabbal alamin...

2 comments:

kinna said...

sob..sob..sedihnya..syukur Alhamdulillah dah ada perkembangan..Allah pilih org yg Dia sayang utk Dia uji. bertuah k riena sbb Allah sayang..
neway, semoga Ali cepat pulang ke pangkuan bondanya..

shaliza said...

Alhamdulillah...yup jgn berhenti meminta dari DIA, cuma DIA Yang MAHA Memberi.

Langkawi 2017

Bulan 7, lps raya hari tu. Saya rasa nakk sgt p bercuti. Saya sorg. Tanpa anak2. Tp takkan bolehlaa nak tinggal anis nuha, sbb masih menyusu...