Ali Nufail -> kuat!

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

 Ali Nufail, kamu buat ummi menangis dan tersenyum..

Alhamdulillah, rasanya tak henti saya ucap Alhamdulillah dlm hati mahupun dimulut. Kuasa Allah yg sgt hebat, yg saya saksikan sendiri. di depan mata, berlaku utk anak sendiri.

anak yg awalnya diberitahu doc "kronik",'kritikal', ' harapan tipis' dan lain2,  Alhamdulillah, kini beransur sembuh. Ali sudah tidak bergantung pd ubat-ubatan lagi. tidak perlu alat bantuan pernafasan lagi, dan hari ini, dia mungkin tidak perlu air masuk ikut kaki lg. dia hanya perlu susu, kasih syg dan doa dr semua. Insya Allah.

td, tepat jam 10 pg, saya diberi peluang oleh doc utk menyusukan Ali. rasa nak melompat gembira lps doc bgtau,"ok, u ada susu badan kan? u boleh try bg susu kat baby." Subhanallah, Ali pandai menghisap wpun 12 hari dia terlewat utk menikmatinya. Good boy, Ali!

perasaan kali pertama mendukung anak slps 12 hari melahirkan, rasa itu menakjubkan.
kali pertama menyusukan anak slps 12 hari melahirkan, rasa itu menggembirakan.
kali pertama anak terlena kekenyangan di pangkuan slps 12 hari melahirkan, itu satu kenikmatan.
Subhanallah..subhanallah..subhanallah..


Ya Allah, terima kasih atas nikmat ini, dan izinkan kami utk bersamanya selama mungkin! Amin!

dan kalau keadaan Ali terus stabil sebegini dlm masa 2,3 hari lagi, dia akan dibenarkan pulang. Ramadan kali ni sgt bermakna dgn kepulangan Ali disisi kami sekeluarga. Alhamdulillah..

saya akan update lg slps Ali dibenarkan pulang nanti. insya Allah. terima kasih atas doa semua.

Comments

Nazz@Purple said…
salam,

semoga anak akak semakin sembuh dan mengembirakan ummi dan ayahnya..
Arejun_aIDah said…
subhanallah...alhamdulillah....allahu akbar...
tumpang seronok tuk korg....mcm dapat dibygkan ape perasaan saat kali pertama dapat direct BF baby kite & memeluk, mencium selepas lama baby tu bersendirian di temani wayar...chaiyok ummi...bravo ali!!!
doktor juga manusia....tapi pakar penetap perancangan terhebat tetap DIA...sentiasa memohon kepada DIA...insyaAllah...
smga cepat sihat ye Ali...nnti dapat balik umah...
psst...ummi ali..kakak iman kirim salam tuk baby ali yek...(^_^)
sulhafat said…
This comment has been removed by the author.
sulhafat said…
berguna jugak tshirt nursing tu akhirnya... hehe.. - Mizwar
ziemie said…
alhamdulillah syukur baby akak dh beransur sihat.. sy baru baca pasal ni.. sgt2 tersentuh hati.. Moga ali akan membesar menjadi anak yg soleh & mendengar kata ummi & ayahnya..
shaliza said…
Nikmat yang tak terkata...alhamdulillah.

Popular posts from this blog

Derita sakit gigi.

:: perihal susu ::

Salam Terakhir ...