Check-up 36 weeks @ 16/6/11

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...


Khamis lps, tibalah hari yg ditunggu2. check-up dgn Doc pakar di HBM.
saja minta tlg suami utk hantar dan ambil saya di hosp, sbb malasss gila nak cari parking yg bila tak ada parking dlm hosp kena parking jauh dan kena menapak beribu2 langkah.penat oo~!!
bila suami hantar sah2 tak boleh nak cpt sbb sure kena bwk si kakak nawal yg suka kata dia comel tu. 
8.20 jugak baru sampai hosp, dah dpt giliran no. 17. suami pulang dgn anak sbb saya mmg taknak dia tunggu dgn saya.


alhamdulillah, setelah diperiksa, Doc kata saya masih berpeluang bersalin 'ikut pintu' walaupun yg sulong 'ikut tingkap'. eh, ayat mcm pernah dgr. ye lah, hari tu saya asyik update status di FB sj. gila bosan. andaikata lps doc check,saya mmg ditakdirkan tidak dpt bersalin normal,maka saya kena masuk wad 30/6, dan bakal dioperate pd 1/7. mujurlah perkara itu tidak berlaku.insyaallah. saya perlu ke hospital bila rasa sakit. dan dr skrg saya mmg perlu peka dgn baby's movement.peka sgt2.




yg terkini :


:: berat baby sudah mencecah 3kg. (erkkkk!! kakak nawal dulu lahir 2.88kg je masa 39wks + 4days)
:: air ketuban semua ok.
:: saya tak boleh lewat melahirkan dr due date (14/7) sbb saya ada GDM. bahaya untuk baby.
:: masih kena control diet. (tp masih hentam durian mcm takda apa2.huhu)


Alhamdulillah, setakat ni semua baik2 sj. moga terus sejahtera hingga akhirnya.






 terima kasih byk2 atas doa dan semangat yg kalian berikan. ada kisah, sorang ibu yg anak sulong je dia operate, dan 7 org anak kemudiannya semuanya normal. Allahuakbar!

Comments

Popular posts from this blog

Derita sakit gigi.

:: perihal susu ::

Salam Terakhir ...