mak anak - dua2 sakit.

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

rentetan dr kejadian saya jatuh terduduk isnin ptg yg lalu, alhamdulillah, selepas check dgn doc, semua baik2 saja. cumanya lps ni saya nak p berurut jgk, takut jgk kalau uri di bawah. tak nak lah kena rest in bed sampai bersalin. at the end, kena operate. uwaaa!! tak nak tak nak.

jd semalam saya MC.

dan tak semena2, nawal pulak muntah2. mula dr jam 12 tgh hari, sampai ke tgh mlm. bila dah masuk 4x muntah,ptgnya pukul 5 saya bawa ke klinik. doc masukkan ubat ikut punggung, sampai ke mlm dia muntah. minum air masak pun muntah, kesian betul tgk nawal tak bermaya. lembik je.

capeknya bila diri sendiri tak larat, kena handle anak tak sihat. dugaan. ini hadiah dr Allah.
tgh mlm, entah pukul brapa saya terlelap. bangun pg suami bgtau nawal muntah pukul 2 pg semalam. nawal bangun tgh malam mintak nak mkn roti.lps mkn dia muntah lg. kasihannya..

alhamdulillah, pg ni dia nampak ok skit, walaupun tak ceria sgt, tp dah boleh mkn nasi yg ayahnya masak utk dia. berat hati saya nak tinggalkan dia pg ni, tp abg aleh kata kalau nawal muntah lg cpt2 lah balik.

jadi harapnya dia makin baik.

susahnya hati mak bapak kalau anak sakit.

Comments

kinna said…
siannya..sy dlu masa peknen amani, zulfa warded..dah la alahan tak abis lagi..dpt rasa la 'kecapekan' k riena jaga 'dua' anak sekaligus..mujur husband akak leh handle anak gak ek..
RieNa said…
huhu..mmg capek. blk umah semalam mmg terasa sungguh sakit2 blkg.
ayahnya boleh diharap,insya-allah.mmgla tak sama mcm kita handle,tp kira bolehlaaaa dr tak bg kerjasama langsung. hehehe

Popular posts from this blog

Derita sakit gigi.

:: perihal susu ::

Salam Terakhir ...