bercuti? mcm tak percaya.

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

sbnrnya saya ni takde istilah cuti2 malaysia dlm hidup saya..
i mean yg selalu org lain buat, dlm setahun mesti ada pegi mana2. well-planned, bajet semua mmg dah siap allocated.
cuti2 bg saya biasanya balik kg di Kota Bharu, ke rumah kakak di Bangi, atau mana2 tempat menziarahi saudara-mara.
atau, rehat2 di rumah saja.

tapi bila Januari hari tu, kakak saya ajak,
jom! kita p Sabah nak?
bila?
awal bulan 4 nanti.
hmm..mcm seronok je. nanti tanya abg aleh.

abg, kakak ajak p Sabah. Kak book tiket semua, kita bg duit je kat kak.
hmm..bila?
awal bln 4.
boleh jgk.

makanya, yeay!!!

so dr bulan 1, saya dan suami dah mula menyimpan. iyala,nak bercuti tentu mkn belanja besar, dan kami ni bkn ada gaji riban2. semuanya kena dirancang dgn baik.

dan Alhamdulillah. harinya bakal tiba. walaupun agak khuatir dgn cuaca dan keadaan semasa, kami serah semuanya pd Allah Taala. Hanya pd Dia kita sandarkan segala doa dan harapan,moga diberi perlindungan dari segala bahaya. Amin.

so here we come Sabah!






tak tau lg ke mana nak melawat, kita follow je nanti.
moga cuaca baik2 saja.

saya dah pernah pegi Sabah & Sarawak tahun 2005 dulu, atas urusan kerja. takdelah pegi berjalan sgt, cuma di sekitar KK shj. tp yg bestnya Sabah sbb byk seafood. Sgt menghiburkan hati penggemar seafood mcm saya. :)

Comments

kinna said…
syoknya pi sabah..saya pon p tahun 2005..best sgt..mmg seafood heaven!

Popular posts from this blog

Derita sakit gigi.

:: perihal susu ::

Salam Terakhir ...