Wednesday, 16 February 2011

tidak semeriah dulu.

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

blog ni tak mriah mcm dulu,yg byk cerita,byk songeh,byk gambar.
sunyi sepi saja.
saya ok je. selain ayah yg masih dirawat di hospital dan keadaan mood saya yg kurg stabil akibat sakit 'buatan org' (atau lebih tepat, suami sendiri.hua!).

blog yg suram ini kita ceriakan dgn 1 kisah benar.

Azlan telah 2x gagal dalan ujian lorinya di Puspakom. dia telah buat sehabis baik utk lori itu,tp malangnya gagal bila diuji di Puspakom. Azlan buntu memikirkan apa lg yg perlu dibuat utk lori nya lulus ujian Puspakom. dia dah repair, dah cat, semua dah ok.

sehinggalah pd kali ke 3, dia dikehendaki utk lorinya di uji.

Azlan menelefon ibunya, meminta ibu nya mendoakan ia. semoga lori nya lulus ujian kali ini.

dan hari itu dia gembira,akhirnya lori itu lulus ujian puspakom.

saya cuma berkata pd Azlan, si mangsa,

"pasaipa tak suruh ma doa masa awai2 lg? kali ke 3 baru nak suruh ma doa. mcm taktau ma kan ada magic."

moral of the story : hmm,pikirlah sendiri, malas nak taip.

3 comments:

shaliza said...

LIKE:-)

MyzwaR said...

hang ni asyik malaih ja.. malas nk taip.. malas nk pikirr..

RieNa said...

huwaaa..malasss nak kerja,tp gaji nakkk...

baby baru

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... New member of the family. kegunaan harian. perjalanan hari-hari dr LY - ...