Monday, 3 January 2011

Allah merancang lebih baik.

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

cuti 3 hari di awal tahun, patutnya seronok lah.
mmg la seronok dok umah mengulit anak, tp ada jgk plan yg tak menjadi.

Jumaat - hari ni projek nak mengemas je (sebelah pg)
 petang nak ke kubang ulu ziarah ayah.
tp yg plan ptg kensel, sbb Paknjang nawal pinjam kereta.
jd, 'patah kaki'  lah kami..
dok umah main aci ligan dgn anak, nak main kat luar tak boleh sbb hujan renyai.
duduk berdua di rumah sampai ayahnya blk tgh mlm.
mulanya plan nak keluar mkn, tp dah tak ada kereta, takkan nak naik motoor 3 beranak di tgh mlm?
huhuhu..

Sabtu - mujur plan hari ni menjadi, dgn izin Allah.
Meeting dgn senior Irshad tentang persatuan Alumni membuahkan keputusan. Alhamdulillah.
jumpa kawan2 terbaikk - Sarah, Ben, Muhammad, Amril dan Wani (mai bila meeting dah setel.ceh!)
moga kita dpt bg sumbangan utk skolah tersayang.
petang blk kg petani umah ma, plan nak gi Padang Serai nak jenguk butik Muhammad, akhirnya terkubur saja.
nawal tidor, pukul 4.30 baru dia bangun.
kita pegi rumah ayah je lah..lagipun itu plan semalam, kena buat jugak.

Ahad - bangun pagi dgn semangat sbb pg ni plan nak photoshoot kat mengkuang dam.
sekali, suami baca sms, nenek kawan baik dia meninggal, sedara jgk dgn keluarga suami.
uwaa! rasa frust, tp kena ingat lah, ini semua Allah yg atur, ada lah kebaikannya.
maka dgn rasa bersalah sms lah si tukang amik gambar, mujurlah dia ok saja.

hmm, bila mood pg dah spoil, langsung tak nak kemana2 hari tu.

kita hanya merancang, tp perancangan Allah lebih baik.
itulah permulaan tahun baru saya...

No comments:

baby baru

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... New member of the family. kegunaan harian. perjalanan hari-hari dr LY - ...