Friday, 17 September 2010

jadilah dia si perantau..

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

ingat tak, saya pernah bercerita tentang adik saya di entry ini?

saya sampai di bangi rumah kakak saya pd jam 12 pm,semalam, khamis 16 sept. (happy birthday c-fah!)
drive dr penang jam 7 pg bersama co-pilot, kak long.
turut serta, ayah, mak dan adik2 perempuan saya.
nawal?ya, saya tinggalkan dia di rumah. bkn tak nak bwk, bkn nak berlagak mcm anak dara, tp ia hanya latihan.
nawal sgt manja dgn saya lately, jd saya rasa dia perlu diberi latihan berpisah dgn saya. bkn lama pun, 2 hari 1 malam je.

adik saya, khairani akan berangkat ke UK malam ni. dia akan melanjutkan pelajarannya di Leeds University.
doakan semua urusan dan perancanganmya berjalan lancar.amin.  Risau, tp tumpang happy untuk dia. siap pesan suruh dia upload gambar byk2 dlm facebook nanti.hehehe

(pak lah, U hang dgn Leeds tu jauh mana hah?)

inilah dia adik saya tu.

                                                              wish u all da best, Kyra!!

3 comments:

shaliza said...

alahai sian nawal kena praktis ya...praktis make perfect katanyakan..tahniah untuk adik Riena jugak...leh cross the sea untuk sambung belajar....hajat saya yang tak kesampaian...huhu

Nihlah Insyirah said...

Riena,,

Tahniah buat adik hang.

Riena: Pak Lah,hang ada lg ka kat UK 2 thn lg??? (31 July 2008)

Dolah: Subhanallah, pantasnya masa berlalu! (20 Sept 2010)

Riena,, University Leeds dengan University Nottingham lebih kurang sejam setengah perjalanan dengan kereta (ikut maklumat google Earth).. Kak Ruqaiyah (senior setahun kat Irshad) tengah buat PhD kat University Leeds juga.

Kami sekeluarga mengalu-ngalukan kedatangan adik hang ke UK. Kalau dia baca mesej ni, jemputlah datang ziarah ke rumah kami di Nottingham :)

Nanti aku mesej no fon n alamat kami di sini.. wassalam

RieNa said...

shaliza : itulah, kena belajar2 mulai skrg. sbb dia manja sgt skrg nih.

adik tu bkn sj tunaikan cita2 dia, tp cita2 kakak2 dan abg2 dia jgk. :)

pak lah : haaa kan?? sat sj dah 2 tahun.

insya-allah, akan aku panjangkan msg hang ni. nanti aku suruh dia add hang dan ana di facebook.insya-allah.

baby baru

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... New member of the family. kegunaan harian. perjalanan hari-hari dr LY - ...