Tuesday, 7 September 2010

Ini mmg misteri.

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

mmg sejak seminggu ni adalah minggu suspen. risau. dan pelik.
mmg pelik kalau biasanya ia berlaku tp ia tak berlaku.
jadi atas desakan hati, dan juga 2,3 org shbt, maka satu ujian telah di buat.
bak kata Tiqah @Thara,

ya, misteri ini perlu dirungkaikan. supaya hati senang.

pada hari ke 37. Hasil ujiannya ialah....

terengggg...

teng tereng....

(ok, sound effect bunyi suspen diperlukan skrg)

jeng jeng jeng!!



      It's negatif.

mcm frust pun ada. eh tetiba. mcm seronok pun ada. entahlah. Allah belum izinkan ianya berlaku.

dan ini mmg misteri.

jd pg2 lagi  sms Dr Sarah, forever friend merangkap doc peribadi tidak berbayar.
dan dia reply,

2 Possibilities..mungkin disbbkan oleh hormon tak stabil sikit (common in bulan puasa sbb perubahan waktu mkn/tidor) yg menyebabkan period hg dtg lewat..or mungkin hg pregnant tp terlalu awal utk detect thru upt. but i think possibility pertama lebih kuat sbb selalunya after 1 week lewat, upt will be positive. so dont wori so much..Allah nak bg hang puasa cukup :) - Sarah.


ya. jgn risau sgt. sampai masanya nanti mengambang lah bulan purnama tu. so skrg enjoy puasa dan bertahajud setiap mlm. Kan seronok tu. :)

mmg misteri. pertama kali dlm hidup. sbb tu masuk dlm blog. :)

5 comments:

mr engineer said...

think positive..maybe peluang hg dapat posa penuh..maybe nak kasi chance kan aku dulu kot...huhuhu

RieNa said...

yeah. ada 3 hari lg nih .moga penuhlah.

mmg nak bg chance kat hg dulu. berusahalah ok!

shaliza said...

salam,

perubahan hormon la tu agaknya...best apa tak payah nak ganti puasa....

Thara said...

hehehe. yeay! (eh patut ke yeay? :P) apa apa pon, glad that it's all settled. tiqah dulu pon penah je paranoid mcm gini. hahaha. lepas dah telan pill, tidak lagi! :P ok, dah bole beraya dgn tenang. :P selamat hari raya! :D

RieNa said...

shaliza : itulah, best jgk. tp ada cita2 nak puasa 6.

tiqah : boleh dah beraya dgn tenang. just missing auty flow je. tp takpe, kita raya dulu~!!

Langkawi 2017

Bulan 7, lps raya hari tu. Saya rasa nakk sgt p bercuti. Saya sorg. Tanpa anak2. Tp takkan bolehlaa nak tinggal anis nuha, sbb masih menyusu...