Friday, 16 July 2010

tolong basuh pinggan bleh?

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

di suatu pagi..

" nawal, tolong ummi ambikkan remote tv tu."

nawal pun dgn pantas terus capai remote dan hulurkan pada ummi.

"terima kasih,syg..pandai anak ummi.."

nawal pun sengih2 tunjuk gigi jarang.

tiba2.

"nawal, tolong basuh pinggan kat dapuq." - kata ayah nawal.

"oit..melampau lah tuu!hahahahaha!!"

Sebenarnya takde pun pinggan nak dibasuh, saja nak test anak dara dia.

tak sabar tunggu nawal besar, boleh tolong ummi. moga2 dia ringan tulang.amin. :)

4 comments:

kinna said...

senang nye dah boleh mtk tlg,kan? zulfa pon camtu gak..skrg dh pandai ambil pampers sendiri, tp kalo mtk tlg amek pampers adik, buat dekkkk je..

RieNa said...

amboi zulfa ni, rajin hal dia je. hal adik tak campur ye..
hahaha

shaliza said...

insyaallah,sama2 lah kita membentuk anak2 moga menurut kata nanti.

sarah said...

Uwais plak kalu suruh tlg ambik kan remote tv mula ler dia kecik kan mata sambil dok tercari2 remote tu walaupun remote tu just tepi dia jer...sambil mulut dia "na...na.." nakal sungguh.semlm sarah ngan husband tidoq biarka dia main sendiri...mulut dia x abis..."bah..bah..ma...ma..ma"bila x layan terus meraung.

Langkawi 2017

Bulan 7, lps raya hari tu. Saya rasa nakk sgt p bercuti. Saya sorg. Tanpa anak2. Tp takkan bolehlaa nak tinggal anis nuha, sbb masih menyusu...