Tuesday, 15 June 2010

Jgn kacau, nawal tgh sibuk.

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...



iyyahhh..iyahhh..
come on nawal.
'
berusahalah~!!

nawal tgh buat ape tu syg..??

Nawal tgh berak ni..ummi stay away ok..nanti dah sudah nawal pi kat ummi..

hahaha!
kalau tgk gaya dia teran berak mmg kelakarlah.
gaya mcm nak pumping pun ada.
kalau mkn pelik skit mulalah sembelit. tp itulah, pantang org suap apapun semua dia telan sj.
kalau dia mkn bubur nasi, nestum, biskut tiger, dia ok saja.

dan minggu ini, nawal sedang belajar 2 lagu dari kak long.

lagu 1 : LABAH-LABAH

labah-labah panjat tinggi-tinggi.
bila hujan turun
labah-labah cpt lari
terbit matahari
hujan tiada lagi
labah-labah boleh
panjat sekali lagi..

lagu 2 : ULAT DLM KEPOMPONG

ulat dlm kepompong
tidur lena dlm kelonsong
tiba masa kepompong pecah..POMM!!
jadilah rama-rama yang indah
rama-rama terbang merata (merata ke melata,ipah?)
hisap madu di pohon bunga
sungguh cantik aneka warna
tp syg hidup tak lama..

kalau nyanyi, terus bdn goyang2 dan tepuk-tepuk tgn.

4 comments:

Thara said...

hehe aydein pon skarang asal dgr lagu apa apa pon, misti nak henjut badan & tepuk2 tangan :P

oh, kesian nawal! haritu pon aydein penah kene sembelit sekali. dia pon jenis yang makan semua benda. tapi tu lah, silap tiqah jugak, pasal kasik bubur jagung, tapi bijik jagung tu tak diblend, pasal doctor ckp jgn blend dah food2 dia. tapi tiqah lupa, kita yang adult pon kunyah dulu bertih jagung tu sblm telan. inikan lagi baby mcm dia telan bertih jagung rebus tu sebutir2. kesian! satu malam tu, dia dok nangis gila gila. dia tak bole tido. pastu check pampers dia, ada poopoo sket, dgn a few bertih jagung tu. bila cuci je bumbum dia, teros menangis tak ingat! tak penah dgr dia menangis kuat mcm gitu dari sejak lahir! kesian! then the next day, bila tgk bumbum dia, dah merah merah menyala. kesian. :( sejak haritu, dah tak masukkan jagung dah dlm bubur dia kalau tak blend.

nawal dah ok?

RieNa said...

ohh poor aydein~!

itulah, kita org besar ni sronok tgk dia mkn kdg2 terlepas pandang apa yg tak boleh utk dia. perut dia muda lg nk hadam semua benda.bila sembelit naya betul dia.
kita bolehlah control apa yg boleh apa yg tak kat dia, tp kdg2 org lain yg kasik, kita tak tgk.

nawal dah ok. dah berak byk mcm biasa. kena extra hati2 skrg. dah pesan kat semuaaa org sekelilingnya jgn kasik nawal mkn benda yg dia tak biasa mkn.

kinna said...

auntie ingat nawal dok tonggek cari kuman! :)

RieNa said...

aunty kinah : haha! boleh jugak. nawal suka kutip benda2 kecik lps tu masuk mulut. haih!

Langkawi 2017

Bulan 7, lps raya hari tu. Saya rasa nakk sgt p bercuti. Saya sorg. Tanpa anak2. Tp takkan bolehlaa nak tinggal anis nuha, sbb masih menyusu...