Thursday, 20 May 2010

wira calar balar bakal bertukaarrrr

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

Bermula hari ni, saya guna kereta kancil abg an.
sbb wira abg aleh masuk workshop.
oh, bkn sbb accident ke apa..kereta tu kan calar balar yg parah,jd nak selamatkan dr jadi semakin parah, kereta tu perlu di mekapkan semula.kesian tgk bahagian calar tu dah mula berkarat.

syg ohh kereta walaupun bukan toyota rush.hihihihi

sebelum kita mampu utk beli kereta yg lebih baik, lebih baru, lebih mahal, sepatutnya kita menghargai apa yg ada dgn kita sekarang.
sebab tu saya pujuk suami utk repair apa yg patut pd kereta tu.
dgn ugutan, "kalau tak mau repair kereta tu, tlg beli toyota rush!"
hahahah! itu tipu saja.

tokei kedai cat kereta tu ckp hari rabu dpn baru siap. tak sabar mau tgk kereta calar tu bertukarrrr (baca dlm nada power rangers ckp 'bertukarr!!") jd kereta wira grey yg cantik berkilat mcm toyota rush  mcm yg baru. hahaha!!

(dah 3x sebut toyota rush.  nak kena betul riena ni. kena jumpa wani baru lps rindu dendam kat kereta rush.hohoho)

terima kasih abg an, sbb sudi pinjamkan kancil kat kami.
terima kasih suami, sbb izinkan kereta tu bertukar wajah.
terima kasih ma, sbb err..sbb..err..tanpa ma, siapalah anak ma ni.. .hehehe.

(tgk pd tajuk entry mcm lah nak beli kereta baru, pd hal belum mampu..hik hik hik)

No comments:

Langkawi 2017

Bulan 7, lps raya hari tu. Saya rasa nakk sgt p bercuti. Saya sorg. Tanpa anak2. Tp takkan bolehlaa nak tinggal anis nuha, sbb masih menyusu...