Thursday, 13 May 2010

hari lahir kita adalah ulang tayang kesusahan ibu melahirkan kita.

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

kenapa bila hari lahir kita, kita tunggu ibu ucapkan Happy Birthday utk kita?SEPATUTNYA, kita perlu berterima kasih pd ibu kita pd setiap hari lahir kita. sbb ketika itulah, ibu kita bertarung nyawa utk lahirkan kita. in fact, kita yg kena beri hadiah pd ibu @ belanja makan pd setiap hari ulangthn kelahiran kita walaupun masih tak dapat menandingi jasanya.

- maafkan ina, ma. insya-allah thn dpn bulan April ina akan ubah stail. terima kasih ingatkan ina.

3 comments:

enjelinajolipit said...

mak saya tuntut ucapan hari ibu. hahahhaa

Nihlah Insyirah said...

aku setuju cara nii.. sepatutnya pada hari klahiran kita, si ibu lah yang patut lebih diingati atas kesusahan mengandungkan kita dan keperitan melahirkan kita. Nanti anak-anak akan blajar untuk lebih mengasihi si ibu, sambil lebih bertindak untuk MEMBERI sebagai tanda kesyukuran daripada keadaan MEMINTA-MINTA.

Rasanya si ibu pun amat ingat tarikh lahir anak-anaknya, sebab dari tarikh itulah beliau berkongsi suka duka,penyeri hidup yang dinantikan selama 9 bulan.

SO, sama-sama meraikan, tapi lebihkanlah yang mana lebih utama :D

RieNa said...

jelina : mak k riena terima ucapan hari ibu seminggu awal gara2 anaknya terlebeh advanced.hehehe

pak lah ke ana ni? : ya, betul. sama-sama meraikan, dan lebihkan memberi dr meminta.

bak kata ustaz hasrizal (saifulislam) - erti hidup pada memberi.

:)

Langkawi 2017

Bulan 7, lps raya hari tu. Saya rasa nakk sgt p bercuti. Saya sorg. Tanpa anak2. Tp takkan bolehlaa nak tinggal anis nuha, sbb masih menyusu...