Tuesday, 27 April 2010

Nawal @ 10 months

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

23/4 - nawal genap 10 bulan.
sekarang ni macam2 gelagat dia yang buat hari2 saya sgt ceria.

:: kalau nyanyi pok amai2 amai, laju je dia bertepuk tangan.
:: pandai melambai @ bye bye
:: kalau  suruh dia tahan bas, "hooopppp!!" dia akan angkat tgn ke depan, mcm tahan bas.
:: "siapa nama Aisyah Nawal, angkat tgn!" - dia angkat tgn ke atas. kalau mood baik sgt,2-2 tgn sekali dia angkat.
:: kalau zikir subhanallah,alhamdulillah,wa lailahaillallah..kdg2 dia tepuk,kdg2 dia goyang bdn ke depan dan belakang.
:: pandai main cikuu cakkk!
:: pandai main wa wa wa wa bulan!
:: main2 cok cok pin awal2 lg dia tutup ketiak, geli nanti kena geletek.
:: pandai main sep! (mcm give me 5 tu..)
(semua ala-ala kampung punya, anak saya mmg budak kampung, dan saya bangga dgn itu. hahaha)
:: nampak gaya mcm lambat lg boleh berjalan, sbb tapak kaki dia kecik, masih tak stabil kalau berdiri.
:: memanjat, berdiri sebelah kaki mmg kepakaran lah.
:: selera makan sgt baik, alhamdulillah.
:: gigi 4 kat atas tu mcm gigi kapak, besarrr..itu yg kalau makan laju je.
:: dan semalam, discovered dia sudah pandai kiss pipi bila disuruh sayang. tp mulut nganga, so lekat lah air liur di pipi..hehe..tak kisahlah, anak ummi dah pandai sayang. cayalah!




semoga Nawal terus membesar dgn sihat dan sempurna..amin..

(nawal bergaya dgn baju ummi beli di Trg.)

7 comments:

Kniedaz said...

ehehe..tula..macam pernah kulihat ini baju hehe..comel jek

RieNa said...

ngeh ngeh ngeh..!

sarah said...

syok nya nawal beselera makan..Uwais x berapa mo makan kalu susu laju jer...nasi ader la mkn 5 mulut dah x mo.skrg dah dapat kaki...tidoq malam pun dah lewat kdg 3pg baru tidoq...abah n mama dia penat tunggu dia nak tidoq

RieNa said...

lambatnya uwais tidoq! ada dia tidoq sat kot sblm 10 pm, tu yg dia segaq ja sampai 3 pg.

nawal mkn apa pun semua lalu.alhamdulillah.tidoq awal,sblm 9 pm, kdg2 sj tidoq lmbt,tp tak pnh lebih 12 mlm.alhamdulillah.

MyzwaR said...

seksinye nawal... x sanggup i tgk... hehehe ;D

Thara said...

laaaawa baju nawal. auntie like! :D congratulations nawal! dah besa dah nawal ni ye. bile kita nak jumpe ni, tak jumpe jumpe? aydein and i would love to meet u! :D

RieNa said...

muhd : jgn tgk, jgn tgk. jaga mata. kecik lg mana ada sexy lah. dah besar skit esok jgn harap ummi nak bg pakai baju camni.

makngah tiqah (boleh ke panggil camtu?haha!) : taktaulah bila bleh jumpa aydein nih..balik penang tak call pun..sedar2 nanti nawal dgn aydein dah umo 3 thn pun x jumpa2 jugak.hehehe

(miss ur sister also.bila dia nak cuti huh?)

Aidil Fitri 2017 ~ Part 3

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... walaupun dah berlalu sebulan lebih, saya tetap nak masukkan entry ni jugak. s...