Wednesday, 14 April 2010

:: cerita panas!! ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

dah 2 hari library takde aircond.
panas siot!
ada kipas pun masing2 berebut mcm budak2..
kesian budak2 ni masuk library lps tu berkipas dgn buku masing2.

semalam nawal bangun nangis2, pukul 3 pagi. bg susu tak nak, bg puting dia baling.
wah,bleh tahan ganas jugak anak dara ai.
puas dipujuk,didukung tak jalan jugak.
last2 ayahnya basahkan bdn, baru senyap sikit. letak atas tilam merengek2, letak atas tikar buluh baru diam.
agaknya dia panas, tidor atas tikar tu sejuk sikit.
haih,mcm2 lah. tu pun kira ummi tidorkan dia dengan tak berbaju. agaknya kalau pakai baju lg kuat dia mengamuk.

itu baru panas dunia. akhirat tak rasa lagi. alahai.

sekian, cerita panas hari ini. hehehe~!!


4 comments:

Thara said...

hui panas nya cerita ni. dpt rasa bahangnya sampai ke sini. hehe.

but yeah, skarang mmg panas kan! aydein tiqah dah belikan 3 pasang baju yang lobang2 tu buat die pakai siang hari psl sblm ni, badan dia naik ruam merah merah dek kepanasan kot agaknya. psl lepas kasik die pakai baju tu, bole nampak lah he gets much better. :)

maybe kak riena bole belikan baju tu utk nawal? altho kalau tak pakai baju lagi sedap. cuma nanti takut kesejukan lah pulak mlm2 tak?

RieNa said...

nawal ada baju lobang2 tu, dah pakai tp still berpeluh2 jugak. melekit2 bdn dia. kuat berpeluh betul anak tu.

Kniedaz said...

panas betul citer ni..ada citer org tdo tak berbaju plak tu..mmg panas!

RieNa said...

ahaks!! takda niat nak buat entry panas sebegini. apatah lg crita tido tak berbaju.hahaha!!

bikin panas betullah!hahaha

Langkawi 2017

Bulan 7, lps raya hari tu. Saya rasa nakk sgt p bercuti. Saya sorg. Tanpa anak2. Tp takkan bolehlaa nak tinggal anis nuha, sbb masih menyusu...