Thursday, 18 March 2010

:: dari mata budak 8 thn ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

minggu nih, saya ada 'kawan baik' yg temankan saya malam2 di rumah.
since abg aleh tak ada di rumah kena dok kedai, dia lah yg temankan saya dirumah dgn nawal.
Alhamdulillah ada dia disisi, tak lah takut/boring/kelamkabut dok sorg2 dgn anak.

dia ada lah Nur Ili Athirah, anak bongsu kakak saya merangkap anak saudara saya lah.


bila adik nawal lasak tak nak tidor, acik plak tgh solat,


Ili kata : adik nawal ni duduk lah diam2. kak ili penat lah! asyik2 buas saja.


bila Ili seronok main2 dgn nawal, nawal pulak asyik gelak2, sengih2,


Ili kata : boleh tak nawal kecik mcm ni saja, tak yah besar2 dah. nanti dah besar tak best lah main.


bila Ili tgk acik penat melayan nawal yg time tu lah dia nak makan, tp time tu lah dia nak main jugak. tgn nak masuk dlm kipas, acik terjerit takut kena jari,


Ili kata : isy isy, susah kan jaga anak nih...


bila nawal dah tidor, dia pun boring ,


Ili kata : Acik bila nak mengandung lagi? seronok lah ada baby!


(yg tu tak bleh tahan tu. dia ingat mengandung ni senang2 ke..??)

tapi itu lah, kdg2 apa yg terluah dr seorang budak, buat kita terfikir yg kdg2 akal kita tak terpikir. walaupun dia hanya seorang budak, tak semestinya kita tak boleh belajar apa-apa dari dia.
Ili dan Nawal - Ogos 2009

Ili dan Achik - 14/2/10 naik ERL ke KLIA

tapi ili dan abg cik serta kakaknya nak balik Bangi dah esok.. T_T

:cry::cry::cry:

No comments:

Aidil Fitri 2017 ~ Part 3

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... walaupun dah berlalu sebulan lebih, saya tetap nak masukkan entry ni jugak. s...